Thursday, 25 April, 2024

Εβδομάδα υγείας από το ΕΠΑΛ και το εργαστηριακό κέντρο Έδεσσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της   «Εβδομάδας Υγείας» που πραγματοποίησαν το ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Οι εκδηλώσεις που είχαν  «αιχμή του Δόρατος» τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας και οργανώθηκαν από τον Υπεύθυνο Τομέα Δημήτριο Μποζίνη με τη στήριξη των Διευθυντών ΕΠΑΛ Γεσθημανής Τερζανίδου και Εργαστηριακού Κέντρου Κεχαγιά Κωνσταντίνου, άρχισαν την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου με δωρεάν μέτρηση σακχάρου και πίεσης των πολιτών της Έδεσσας, στην περιοχή της λαϊκής αγοράς όπου γίνεται  κάθε Πέμπτη  η λαϊκή.

Είναι άξιο λόγου να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος- μέτρηση σακχάρου σε πάνω από τριακόσιους άντρες και γυναίκες που επισκέφτηκαν το περίπτερο  που είχε στηθεί από την ΔΗΚΕΔΕ  για αυτόν τον λόγο, από τις μαθήτριες του τμήματος Β. Νοσηλευτών, υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Νοσηλευτικής Μακρίνας Πούτη και Αναστασίας Κωνσταντινίδου.Όμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη), στην Άρνισσα, στην περιοχή της εκεί  λαικής αγοράς όπου πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος-μέτρηση σακχάρου  σχεδόν σε διακόσιους πολίτες της περιοχής. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου διοργανώθηκε εκδήλωση-ομιλία ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Του Δήμου Έδεσσας. Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο κ. Φελέκης Θεόδωρος Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος και η κ. Αρβανίτη Αικατερίνη Διαιτολόγος -Διατροφολόγος οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά το πρόβλημα του Διαβήτη που τείνει να γίνει μάστιγα του αιώνα μας, ειδικά στις ανεπτυγμένες κοινωνίες.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Πέλλας, της Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, του Δημάρχου Έδεσσας, του Στρατηγού Διοικητή της ΙΙ Μεραρχίας, του Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Διευθυντές Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, μαθητές και  συμπολίτες μας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Έδεσσας Δ. Γιάννου και την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΕ Νατάσα Ιατρίδου για την παροχή της αίθουσας, των περιπτέρων και του εξοπλισμού που μας παρείχαν για όλες τις εκδηλώσεις της εβδομάδας υγείας,  τον κ. Δεληγιάννη, ιδιοκτήτη εταιρείας ιατρικών συσκευών , για την ευγενική προσφορά των απαραίτητων ταινιών, βελονών και συσκευών που χρειάζονται για να γίνουν οι μετρήσεις του Σακχάρου,  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, στο πρόσωπο του Σίμου Σλατίνη, Πρόεδρο του Συλλόγου που πάντα στέκεται αρωγός στις εκδηλώσεις και τις ανάγκες του Σχολείου μας και φυσικά τους ομιλητές της εκδήλωσης ενημέρωσης κ. Φελέκη και κα Αρβανίτη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου