Saturday, 20 April, 2024

Δωρεά μηχανημάτων στο Παιδοογκολογικό του Ιπποκράτειου από τον Σύλλογο ‘’Ονειροχώρα’’ που δραστηριοποιείται στην Πέλλα

Άλλο ένα όνειρο εκπληρώθηκε για τα μέλη του Συλλόγου

Για τον πανελλαδικό Σύλλογο ‘’Ονειροχώρα’’ έχουμε κάνει και άλλες φορές αναφορά, και στο έντυπο του ‘’Λόγου’’ παλαιότερα και διαδικτυακά. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένο Σύλλογο που αριθμεί πανελλαδικά 11.000 μέλη, από άκρη σ’ άκρη. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και στην Πέλλα, όπως στη Σκύδρα με τον κ. Κωνσταντίνο Καζαντζίδη και τα υπόλοιπα μέλη που βοηθούν όσους μπορούν και όπου υπάρχει ανάγκη, προσφέροντας αλληλεγγύη και ανθρωπιά κόντρα στα σημεία των καιρών ποτίζοντας τη ζωή με αγάπη και ελπίδα.

Συχνά συγκεντρώνονται τρόφιμα, φρούτα, φάρμακα και άλλα αγαθά τα οποία δίνονται όπου υπάρχει ανάγκη, με την αρωγή του απλού κόσμου και των μελών του Συλλόγου, αλλά και Αγροτικών Συνεταιρισμών, φορέων, κλπ.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί και η τράπεζα αίματος, όπου ο Σύλλογος Ονειροχώρα, ως μη κερδοσκοπικός με την επιδίωξη, πολιτιστικών και κοινωφελών σκοπών βοηθά όπου χρειαστεί.

Πέρυσι και πρόπερσι κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο ποσό, για να αγοραστούν ιατρικά μηχανήματα, όπως αντάπτορας για το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης ενώ τον Ιανουάριο του 2015 δημιουργήθηκε η πρώτη ατζέντα -ημερολόγιο που πουλήθηκε πανελλαδικά και τα έσοδα δόθηκαν εξ’ ολοκλήρου στην παιδική ογκολογική πτέρυγα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, σε αγορά ειδικών φαρμάκων, σε είδη πρώτης ανάγκης της κλινικής και σε μηχανήματα που υπήρχε έλλειψη στην ίδια πτέρυγα… Με χρήματα του Συλλόγου αγοράστηκαν παιχνίδια και  δωράκια και μοιράστηκαν απ’ τα μέλη στα παιδάκια της ογκολογικής.

Λίγες ημέρες πριν, εκπληρώθηκε ακόμη ένας στόχος, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Καζαντζίδης: «Με τα χρήματα από την λαχειοφόρο που διοργανώσαμε, αγοράσαμε 4 χημικά αντιδραστήρια για το Παιδοογκολογικό του Ιπποκράτειου… Σας ευχαριστώ πολύ όλους, ακόμη και εκείνους που δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν για διάφορους λόγους. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά σε αυτά τα παιδιά και όχι μόνο…”.

oneiroxwra

“Η χαρά μου είναι απίστευτη γι’ αυτό που κάναμε… Αυτό δεν μπορεί να το νιώσει κάποιος αν δεν έβλεπε τα βλέμματα αυτών των παιδιών στα δώρα που μοίρασαν τα μέλη μας και τη θεατρική παράσταση με τα ξωτικά! Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της θεατρικής παράστασης, ήταν ένα θεατρικό που γέμισε ελπίδα και όνειρα αυτά τα πλασματάκια και το έβλεπες στα μάτια τους… ευχαριστούμε τον Συντονιστή Διευθυντή του Παιδοογκολογικού Τμήματος, Δημήτριο Κολιούσκα,  την προϊσταμένη του Τμήματος, Μαίρη Τάταρη, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μας αγκάλιασαν και μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκπληρώσουμε ακόμη ένα όνειρο μας… χρόνια πολλά με υγεία … το πολυτιμότερο αγαθό» καταλήγει ο κ. Καζαντζίδης.

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή δύναμη και συγχαρητήρια για τις δράσεις του Συλλόγου που δε σταματούν, αντίθετα ‘’γιγαντώνονται’’ σε αυτές τις δύσκολες εποχές!

όποιςο επιθυμεί για γίνει μέλος του Συλλόγου, πληροφορίες στη σελίδα της ”Ονειροχώρας” εδώ και στο τηλ. 6981116444

Χ.Π.

Δωρεά μηχανημάτων στο Παιδοογκολογικό του Ιπποκράτειου από τον Σύλλογο ‘’Ονειροχώρα’’ που δραστηριοποιείται στην Πέλλα

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου