Saturday, 20 April, 2024

Δημήτρης Γιάννου: Θέλω να τους ευχηθώ από καρδιάς καλές σπουδές και μία λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία

Δήλωση Δημάρχου Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής τους και κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Θέλω να τους ευχηθώ από καρδιάς καλές σπουδές και μία λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία. Επίσης, στα παιδιά που έχασαν αυτή τη «μάχη», θέλω να τους τονίσω ότι ο «πόλεμος» της ζωής είναι μπροστά τους και έχουν τις θερμότερες ευχές μου για να γίνουν λαμπροί πολίτες και καλοί επαγγελματίες.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και έχοντας στο μυαλό μας ότι η οικονομική κρίση και η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους μας, το μυαλό όλων κάνει ζοφερές σκέψεις σχετικά με το μέλλον το παιδιών μας. Σκεφτόμαστε αν αξίζουν τον κόπο οι θυσίες των γονέων για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αλλά και ο κόπος, η αγωνία και η προσπάθεια των παιδιών να γίνουν καταρτισμένοι επιστήμονες και στη συνέχεια καλοί επαγγελματίες.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, όμως προσωπικά θέλω να βλέπω «το ποτήρι μισογεμάτο». Πιστεύω στη νεολαία μας και πιστεύω ακράδαντα ότι θα έρθουν πολύ καλύτερες ημέρες. Για το λόγο αυτό πιστεύω πως όταν αυτά τα παιδιά έχουν τελειώσει με τις σπουδαστικές τους υποχρεώσεις η Ελλάδα θα βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης και τότε θα χρειαστούν τα καλύτερα μυαλά, οι καλύτερες ιδέες και η μεγαλύτερη προσπάθεια για να δώσουμε στη χώρα τον αναπτυξιακό βηματισμό της. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική και οι νέοι μας θα αναλάβουν το δικό τους κομμάτι στην προσπάθεια. Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα και να οδηγήσουν την Ελλάδα στο αύριο.

Καλές σπουδές και θερμές ευχές για ένα καλύτερο αύριο!

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου