Saturday, 20 April, 2024

Δηλώσεις των φορέων από την κινητοποίηση στα Γιαννιτσά

Η σημερινή πορεία δεν είχε προηγούμενο για την πόλη των Γιαννιτσών.

dimos1

mixalis

Sofias

Συνολικά, στην πορεία διαμαρτυρίας υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.500 κόσμου.

Οι φορείς του δήμου δήλωσαν στο logospellas.gr
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

xinidis

“Για πρώτη φορά στα χρονικά όλες οι κοινωνικές ομάδες, ανεξαιρέτως, κατέρχονται σε μία απεργιακή εκδήλωση – πορεία διαμαρτυρίας που δεν υπάρχει προηγούμενο στα χρονικά για να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το ασφαλιστικό μας οδηγεί όλους στην καταστροφή και την εξαθλίωση”.
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεανώ Ζουρνατζίδου

theano
“Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι επιστήμονες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες της τοπικής κοινωνίας, όλοι όσοι θιγόμαστε από το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση είμαστε στον δρόμο του αγώνα, όλοι εδώ συγκεντρωμένοι και με κοινό μέτωπο εκφράζουμε την αντίθεση μας απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζονται ερήμην μας”.
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Παναγιώτης Σαραφούδης

sarafoudis
“Αν δεν υπάρξει απόσυρση του νομοσχεδίου σήμερα, μετά από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις με όλο το λαό ενωμένο, σίγουρα η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δυνατή. Αυτό το μήνυμα στέλνει όλος αυτός ο κόσμος που είναι στους δρόμους, όχι μόνο των Γιαννιτσών και του νομού, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για την απεργία”.
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Πέλλας, Λευτέρης Αβραμίδης

Avramidis
“Εμείς σαν εργαζόμενοι στον δήμο Πέλλας αντιδρούμε σε κάθε μέτρο ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας και από παλαιότερα συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις με επιτυχία. Όμως η σημερινή ξεπερνά σε όγκο και παλμό όλες τις προηγούμενες. Πραγματικά αυτή η κυβέρνηση έχει να μας αντιμετωπίσει όλους τους κλάδους και όλους τους τομείς ενωμάνους και συστρατευμένους. Βλέπουμε σήμερα ότι αλλάζει μία σελίδα. Το αύριο θα είναι πολύ διαφορετικό, αν μάθουμε να αγωνιζόμαστε όπως και σήμερα, ο ένας δίπλα στον άλλον”.
Πρόεδρος Σωματείου Ταξί Γιαννιτσών Πέτρος Ντιντιλάς

taxi
“Συμμετέχουμε κι εμείς μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και διεκδικούμε μεταξύ άλλων ως Ομοσπονδία, το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και αφορολόγηρο στις 10.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο που πάει προς κατάθεση στη Βουλή δεν μας συμφέρει καθόλου ως κλάδο, καθώς αυξάνονται οι εισφορές γύρω στο 50% κάτι που δεν μπορούμε τώρα να αντιμετωπίσουμε, πόσο μάλλον αν υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις”.

taxi2

fortiga1

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων:
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ -Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ -ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΕΦΕΕΠ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ -ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ-ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑ, -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ – και μελή των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΕΚΓ.

Δηλώσεις των φορέων από την κινητοποίηση στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου