Thursday, 28 March, 2024

Δήμαρχος Πέλλας: Ζητά επανεξέταση του σχεδίου που αφορά στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης

Επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος με αφορμή το σχέδιο του Προεδρικού διατάγματος που προβλέπει  την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φύλαξης Κρύας Βρύσης

Ο Δήμαρχος ανέλυσε  για ακόμη μια φορά τα πάγια αιτήματα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής που καθιστούν αναγκαία την παραμονή του Α.Τ.Φ. στην πόλη της Κρύας Βρύσης.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με άλλες περιοχές, τόνισε ο Δήμαρχος, όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα ασφάλειας των πολιτών, αλλά θεωρώ αδιανόητο να μην έχουν γίνει σαφείς,  στην ηγεσία του υπουργείου, οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να παραμείνει και να λειτουργήσει το Α.Τ.Φ. Κρύας Βρύσης. Θεωρώ ότι τα κριτήρια που οδήγησαν στην εσφαλμένη  αυτή απόφαση κάθε άλλο παρά αντικειμενικά ήταν. Δεν ενισχύουν το αίσθημα δικαίου στους πολίτες και παραπέμπουν σε  άλλου είδους παρεμβάσεις.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι εντονότατη.  Ενώ, λοιπόν, το αίτημα πολιτών και φορέων είναι η στελέχωση του αστυνομικού τμήματος με επιπλέον προσωπικό, το Υπουργείο αφήνει χωρίς αστυνόμευση και ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες  τους, σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται συχνά από παραβατικότητα. Τις  ιδιαιτερότητες της περιοχής και τα επιχειρήματα που επιβάλλουν την διατήρηση του Α.Τ.Φ. Κρύας Βρύσης τα  γνωρίζουν πολύ καλά και οι εκπρόσωποι μας στο εθνικό κοινοβούλιο, την υποστήριξη των οποίων  θεωρούμε δεδομένη. Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, θα περιμένει τις επόμενες ώρες  την οριστική απόφαση του Υπουργείου και αν δεν αναθεωρηθεί, θα προχωρήσει με όλους τους κατοίκους σε δυναμική αντίδραση.

Από την πλευρά του Υπουργείου διαβεβαίωσαν το Δήμαρχο ότι θα λάβουν υπόψη τα επιχειρήματα και τους λόγους που τους εξέθεσε και θα επανεξετάσουν το θέμα.

Δήμαρχος Πέλλας: Ζητά επανεξέταση του σχεδίου που αφορά στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου