Thursday, 28 March, 2024

Γ. Σηφάκης: Μόνο ντροπή για την κατάντια Συλλόγων που αντί να ενώνουν τους πολίτες, σπέρνουν διχασμό

Ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης αναφέρει σχετικά: Μόνο ντροπή νιώθω για την κατάντια Συλλόγων που αντί να ενώνουν τους πολίτες, σπέρνουν διχασμό και προάγουν το μίσος αντί του πολιτισμού
Η κουραστική πατριδοκαπηλία κάποιων προέδρων συλλόγων καταστρέφει τους ίδιους τους συλλόγους μετατρέποντας τους σε κομματικά υποχείρια με στόχο την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πέραν από τους καταστατικούς σκοπούς τους.
Την διαγραφή μου από ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Αλησμόνητες Πατρίδες θα την κρατήσω στο βιογραφικό μου σαν τιμή καθόσον εκπορεύεται από πατριδοκάπηλους και εθνικιστές, που το μόνο που ξέρουν είναι να διχάζουν και όχι να ενώνουν και σαφέστατα δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τον Μικρασιατικό πολιτισμό που μεγαλούργησε στις χαμένες πατρίδες με τελείως άλλο αξιακό φορτίο και ιδανικά. Ούτε την ιστορική αλήθεια ότι οι πρόγονοι τους ξεριζώθηκαν εξαιτίας των εθνικισμών δεν μπορούν να κατανοήσουν.
Ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία ηττήθηκαν και από τις δυό πλευρές των συνόρων. Ας το χωνέψουν αυτό αυτοί που εκπροσωπούν αυτές τις έννοιες στην χώρα μας.
Κατοχυρώσαμε την Μακεδονία μας εφαρμόζοντας την Εθνική γραμμή όλων των Κομμάτων 20 ετών με ακόμη καλύτερο τρόπο από ότι μπορούσαν να φανταστούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.
Πήραμε πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, αλλάξαμε το όνομα των γειτόνων και οι οποίοι θα αναγνωρίζονται πλέον με το νέο τους όνομα από 140 χώρες του κόσμου, αλλάξαμε τα σύμβολα τους, διαφοροποιήσαμε την ιθαγένεια τους ( φυσικά χωρίς αυτό να προδικάζει ή καθορίζει εθνότητα), διευκρινίσαμε ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική διάλεκτος.
Σε όποια περίπτωση κανένας δεν δικαιούται να διχάζει τους Έλληνες. Κανένας δεν είναι πιο Έλληνας και πιο Μακεδόνας από τον άλλον.
Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που διχάσουν, που σπέρνουν το μίσος στους πολίτες ερεθίζουν τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν.
Καλώ τους νηφάλιους, δημοκρατικούς πολίτες να απομονώσουν τους κήρυκες του μίσους και του διχασμού, να απομονώσουν τις εξαλλοσύνες και να ενισχύσουν την φιλία, την συνεργασία, την ενότητα, τον σεβασμό , τις πολιτιστικές αξίες μέσα στην πλούσια πολυπολιτισμικότητα που αποτελεί μεγάλο πλούτο της περιοχής μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου