Tuesday, 16 April, 2024

Γιάννης Σηφάκης: Ξεκινά η διαδικασία φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά – Συνεχίζονται οι μελέτες για Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συγχαίρει τη νέα διοίκηση της ΔΕΔΑ, τον Σταύρο Ραπτόπουλο πρόεδρο και Στεφανία Μωσσέ εκτελεστική Διευθύνουσα Σύμβουλο για την ταχεία προώθηση

αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, της ένταξης στο ΕΣΠΑ των 18 πόλεων που είχαν εγκριθεί και την έναρξη των δημοπρατήσεων των έργων.
Ο πρόεδρος και η Διευθύνουσα σύμβουλος διαβεβαίωσαν τον βουλευτή ότι η δημοπράτηση για την διανομή στα Γιαννιτσά θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2019 και ότι συνεχίζονται οι μελέτες κόστους οφέλους για την σύνδεση από τον ΤΑΠ (έξοδος Άσπρου) η Έδεσσα, η Σκύδρα και ενδεχομένως η Αριδαία καθώς και η Νάουσα με φυσικό αέριο. Το αέριο θα τροφοδοτήσει και τα θερμοκήπια της περιοχής κοντά στο Άσπρο αλλά και μεταποιητικές βιομηχανίες της Πέλλας.
Ο βουλευτής υποσχέθηκε (και με την ιδιότητα του ως υπευθύνου για την Ενέργεια στην ΕΠΕΚΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας) συνεχή συνεργασία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων για να καταστεί δυνατή η ταχεία προώθηση των έργων.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα Διευθύνουσα σύμβουλος Στεφανία Μωσσέ είχε επισκεφθεί πριν ένα χρόνο την Πέλλα και συμμετείχε μαζί με τον Γιάννη Σηφάκη σε συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους της Πέλλας και με τους παραγωγικούς φορείς σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πέλλας.
Ακόμη είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συμμετοχή του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του νέου προέδρου της ΔΕΔΑ (τότε συμβούλου του Υπουργού) Σταύρου Ραπτόπουλου, της νέας Διευθύνουσας συμβούλου της ΔΕΔΑ (τότε αντιπροέδρου) Στεφανίας Μωσσέ, του Διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη, του ΤΑΠ και βουλευτών για την έξοδο στο Άσπρο και την τροφοδοσία της Πέλλας με φυσικό αέριο καθώς και επίσκεψη τεχνικού της ΔΕΔΑ για τον έλεγχο των οδεύσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου