Thursday, 28 March, 2024

Γιάννης Σηφάκης για αξονικούς: Μέχρι τέλος του μήνα τοποθέτηση στην Έδεσσα – Έρχεται η δημοπράτηση για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών 

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συνεργάστηκε με τον ΥΠΕάρχη Γιώργο Κύρκο και το Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστο Σμία για τη γρήγορη προώθηση της διαμόρφωσης και επέκτασης των ΤΕΠ (επειγόντων)

στην Έδεσσα και την προμήθεια 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για το τεχνητό νεφρό.


Τα έργα έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, με απόφαση του Παύλου Πολάκη, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο χώρος για τον αξονικό τομογράφο είναι σχεδόν έτοιμος και μέχρι τέλος του μήνα θα έχει τοποθετηθεί στην Έδεσσα που θα λειτουργήσει μετά τη σχετική αδειοδότηση.


Ο αξονικός στα Γιαννιτσά θα δημοπρατηθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες.
Ακόμη έρχονται προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία, όπως και στα Κέντρα Υγείας Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Ο βουλευτής επισκέφτηκε τη μονάδα ΤΕΠ (επειγόντων) και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι του ανέφεραν ότι τόσοι και τόσοι Υπουργοί και βουλευτές στο παρελθόν είχαν υποσχεθεί να εκσυγχρονιστούν και να επεκταθούν τα ΤΕΠ, που όμως δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια. Χάρηκαν πολύ με την τωρινή εξέλιξη.


Ακόμη επισκέφτηκε την καινούργια μονάδα του τεχνητού νεφρού (μετά τη μετεγκατάσταση της) και ενημέρωσε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς για την απόφαση να προμηθευτεί άμεσα το νοσοκομείο 10 σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Μετά την προμήθεια των νέων μηχανημάτων είναι βέβαιο ότι η μονάδα (που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε σε απαράδεκτες συνθήκες στο υπόγειο) θα αποτελεί το «στολίδι» του νοσοκομείου βελτιώνοντας το επίπεδο νοσηλείας των νεφροπαθών της Πέλλας και γύρω περιοχών, αλλά και του περιβάλλοντος εργασίας γιατρών και νοσηλευτών.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αποφάσεων, εγκρίσεων σκοπιμότητας και δημοπράτησης των έργων με στόχο την άρτια και γρήγορη ολοκλήρωση τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου