Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αυτοκίνητο ανέβηκε σε κολωνάκι λόγω ολισθηρότητας στα Γιαννιτσά!

Προσοχή στους  δρόμους για όσους κυκλοφορήσουν!

Αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος, τι καλύτερο από το να μείνεις στο σπίτι. Κάποια στιγμή θα σταματήσει να χιονίζει, οι πάγοι θα λιώσουν και οι δρόμοι θα γίνουν ξανά βατοί.

Αν πάλι πρέπει, οπωσδήποτε, να βγείτε από το σπίτι, για να μην βρεθείτε πάνω σε κάποια κολώνα, όπως ο επιβάτης του οχήματος που βλέπουμε στη φώτο, ή μέσα σε ένα χαντάκι, ή στην… αγκαλιά ενός άλλου οχήματος, προσέχουμε, πατάμε απαλά το γκάζι, όχι απότομες κινήσεις είτε κατά το στρίψιμο του τιμονιού, είτε στη διάρκεια του φρεναρίσματος, είτε στο πάτημα του γκαζιού.

Όπως μας ενημερώνει ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών Γιώργος Παπαδόπουλος, η ολίσθηση μπορεί να προκύψει ακόμη και στους προσεκτικότερους οδηγούς. Αν το αυτοκίνητό σας γλιστρήσει θυμηθείτε να μην πατήσετε απότομα τα φρένα. Ποτέ δεν πιέζουμε απότομα το φρένο και φροντίζουμε αν είναι δυνατόν να κατεβάσουμε συγχρόνως ταχύτητες. Με αυτό τον τρόπο επιβραδύνει καλύτερα και με ασφάλεια το όχημα μας. Επιπλέον, μην πατάτε επαναλαμβανόμενα τα φρένα αν έχετε σύστημα φρένων κατά του κλειδώματος των τροχών (ABS). Αντί για αυτό εφαρμόστε έντονη, σταθερή πίεση στα φρένα και οδηγείστε προς την κατεύθυνση της ολίσθησης.

‘Οταν είστε σταματημένοι και θέλετε να εκκινήσετε, θα πρέπει το πάτημα του γκαζιού να γίνει με απαλό και προοδευτικό τρόπο. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να δώσουμε βάση σε χειμερινά ελαστικά, κάτι που μάλλον δεν συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί.

Σημαντική επισήμανση να κρατάμε επαρκείς αποστάσεις ασφαλείας, οδηγώντας υπό όποιες συνθήκες, πόσο μάλλον υπό ολισθηρό οδόστρωμα με χιόνι ή πάγο.

*Η φωτο από τον Β. Παπασταθόπουλο

Αυτοκίνητο ανέβηκε σε κολωνάκι λόγω ολισθηρότητας στα Γιαννιτσά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου