Friday, 19 April, 2024

Αυξημένη στο ‘’μάτι’’ η κίνηση στη λαϊκή αγορά Γιαννιτσών, όχι σε τζίρο

Αυξημένη η κίνηση στη λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών την Πέμπτη και όσο ανοίγει ο καιρός ο κόσμος βγαίνει περισσότερο για ψώνια

όμως σύμφωνα με τους εμπόρους και τους παραγωγούς ενώ οι τιμές είναι ίδιες ή χαμηλότερες στα ίδια προϊόντα από τα προηγούμενα χρόνια, δεν βλέπουν στα ταμεία τους το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Αν και τα τελευταία χρόνια κάθε Πέμπτη ο χώρος της λαϊκής διαμορφώνεται σε ένα ”εμπορικό κέντρο” με πληθώρα επιλογών για τον καταναλωτή που θέλει να κάνει φτηνές αγορές, όπως είπαν στον ”Λόγο” κυρίες που ψώνιζαν: “Προτιμούμε να αγοράζουμε τα βασικά πλέον για λόγους οικονομίας. Κάποτε δεν μας ενδιέφερε αν πετούσαμε, τώρα όλοι γίναμε πιο συγκρατημένοι. Άλλωστε, η φτήνια τρώει τον παρά και οι τιμές είναι χαμηλές και στα μαγαζιά της πόλης, όχι μόνο εδώ”!laikiagoraΆλλοι παραγωγοί με οπωροκηπευτικά, άλλοι έμποροι με κουλουράκια, με ψάρια, με ρούχα και είδη προικός ή σπιτιού, έχουν την ίδια άποψη: «Ο κόσμος περνάει από τους πάγκους, βλέπει, κάνει συγκρίσεις, αλλά τελικά οι αγορές γίνονται με μεγάλη φειδώ».pazari2pagkoslaikiΟι παραγωγοί επίσης μας είπαν ότι από δω και πέρα θα ανοίξει η κίνηση ώστε να υπάρξει και τζίρος γιατί οι ζημίες το φετινό χειμώνα ήταν μεγάλες “ειδικά στα οπωροκηπευτικά που πάγωσαν, αλλά και με τις αποδείξεις που κόβονται μένουν ελάχιστα για να ζήσεις…”.

«Ο κόσμος ό,τι λεφτά έχει τα δίνει στα φαγώσιμα. Σε μας, ελάχιστα» λέει άλλος έμπορος που διατηρεί χρόνια πάγκο στο παζάρι των Γιαννιτσών με διάφορα είδη σπιτιού, «για τα κατσαρολικά και τα τραπεζομάντηλα η νοικοκυρά βολεύεται με ότι έχει ή ψάχνει πάντα αυτά που βγάζουμε προσφορά, από 5 στα 2 ευρώ»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου