Thursday, 25 April, 2024

Απίθανα πειράματα και εξερεύνηση του διαστήματος! Η ομιλία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών

Μοναδική ευκαιρία και εμπειρία, έστω και ακουστικά, για όσους παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Γιαννιτσών το βράδυ της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου

τα όσα εκπληκτικά ειπώθηκαν από τον καθηγητή του Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Καραπάντσιο.Οι ερευνητές απανταχού της Γης πραγματοποιούν πειράματα σε συνθήκες που δεν συναντούμε στον πλανήτη. «Εξερεύνηση του διαστήματος και πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας».

Πλήρωμα επιστημόνων χρησιμοποιούν το διαστημικό σταθμό ως εργαστήριο για να μελετήσουν από μελλοντικές τεχνολογίες για την εξερεύνηση του διαστήματος, μέχρι θέματα που άπτονται της ανθρώπινης υγείας κι αυτό διότι στο διαστημικό εργαστήριο υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης πειραμάτων σε μικροβαρύτητα και υπό τις ειδικές συνθήκες του διαστήματος.Επίσης ο ομιλητής αναφέρθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στις παραβολικές πτήσεις, όπως επίσης και στα διάφορα πειράματα που πραγματοποιεί η ομάδα Δυναμικής Πολυφασικών Συστημάτων του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου