Friday, 19 April, 2024

Αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης στην Άψαλο: Λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα του χωριού!

Στην αντικατάσταση μεγάλου τμήματος του δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Αψάλου προχώρησε η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα έπειτα από απαίτηση των κατοίκων του χωριού και του Τοπικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, σημειώνονταν πολύ συχνά προβλήματα με πολύωρες διακοπές υδροδότησης, εξαιτίας της μεγάλης κλίσης του δικτύου ύδρευσης.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε παρέμβαση που περιλαμβάνει την αντικατάσταση με σωλήνες ύδρευσης πολυαιθυλενίου. Οι συγκεκριμένες σωλήνες είναι ανθεκτικές και έχουν μεγάλη αντοχή σε ηλεκτρολυτική διάβρωση εντός εδάφους, σε κρούση και χαμηλές θερμοκρασίες, υψηλή χημική αντοχή και δεν παρουσιάζουν επικαθήσεις, ενώ ταυτόχρονα το κόστος είναι ίδιο.

Πρόκειται για μία παρέμβαση ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς πραγματοποιήθηκε σε ένα δύσβατο σημείο με πολύ μεγάλη κλίση και το αποτέλεσμα οφείλεται στην καλή συνεργασία που υπήρξε με τους συνεργάτες της Δ.Ε.Υ.Α. και με τους τοπικούς φορείς του χωριού που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης στην Άψαλο: Λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα του χωριού!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου