Saturday, 27 April, 2024

Ανακοίνωση – έκκληση από Μαρινόπουλους να μείνει ανοιχτή η αλυσίδα

Τι αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Π.Δ. Μαρινόπουλος, Π.Ι. Μαρινόπουλος και Σ.Ι. Μαρινόπουλος, που έχουν αποχωρήσει από το ΔΣ της εταιρείας

Δημόσια έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να μην υιοθετούν «κακόβουλες και παραπλανητικές» πληροφορίες που δημιουργούν κωλύματα στο να μείνει η Μαρινόπουλος «όρθια και εν λειτουργία», απευθύνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος που αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ τον Δεκέμβριο του 2015.

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι έχουν «καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους χιλιάδες εργαζομένους και στους πιστωτές (οι τράπεζες τα γνωρίζουν) ότι έχουμε καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή.

Όταν αποχωρήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρινόπουλος Super Markets τον Δεκέμβριο του 2015, αναλάβαμε την εγγύηση παλιότερων δανείων της εταιρείας αξίας 75 εκατ., και εγγυηθήκαμε τη χρηματοδότησή της με 65 εκατ. νέα χρήματα. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2016 εγγυηθήκαμε εκ νέου άλλα 75 εκατ. νέα χρηματοδότηση κατόπιν πρότασης των πιστωτριών τραπεζών, σύμφωνα με την οποία με το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εισόδου επενδυτή σε τμήμα της εταιρείας.

Όλες οι εταιρείες που σε δημοσιεύματα αναφέρονται ως offshore (δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, ΗΠΑ) είναι εταιρείες νομιμότατες, δεν είναι offshore εταιρικά μορφώματα, είναι δηλωμένες στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (τράπεζες κ.ο.κ.), συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες του Ομίλου και αποτελούν πάντα μέρος του ενοποιημένου ισολογισμού.

Κάνουμε -δημόσια- έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους να μην υιοθετούν κακόβουλες και παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι να δημιουργούν κωλύματα στη μόνη επωφελή για όλους λύση, που είναι η εταιρεία Μαρινόπουλος Super Markets να μείνει όρθια και εν λειτουργία».

voria.gr

Εντωμεταξύ, σε τοπικό επίπεδο, οι 28 εργαζόμενοι του κεντρικού υποκαταστήματος του ‘’Μαρινόπουλου’’ στα Γιαννιτσά από το πρωί της Πέμπτης 21/7/2016 βρίσκονται σε κατάσταση σοκ καθώς εν ώρα εργασίας και χωρίς καμιά σχετική ενημέρωση ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαστική επιμελήτρια η όποια βρέθηκε στο κατάστημα για να εκτελέσει σχετική δικαστική απόφαση βάση της οποίας ο εκμισθωτής του καταστήματος  πρόεβη σε έξωση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών να δηλώνει πως ‘’διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει για την εξέλιξη αυτή την Διοίκηση της Εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την οποία έχει αποκλειστική ευθύνη, αδιαφορώντας για την τύχη εργαζομένων και των οικογενειών τους, όπου μετά από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς οδηγεί στο κλείσιμο της επιχείρησης, κινδυνεύοντας να μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι’’.

Η υπόθεση με τη διοίκηση του Μαρινόπουλος είναι στα δικαστήρια, διεκδικώντας όπως αναφέρουν τη διασφάλιση της εργασίας τους.

marinodiki

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου