Saturday, 27 April, 2024

Ένα παιδί ανθρώπων είναι ένα κοινό παιδί λέει ο Φίλης και μιλά για δημοσιογραφική ανακρίβεια! (βίντεο)

“Το παιδί μας για μας είναι ξεχωριστό! Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο”! διαπιστώνει! ο Φίλης και βάζει… τσουτσέκια να μιλούν για εσκεμμένη δημοσιογραφική ανακρίβεια όταν αυτός κάνει λόγο για ανύπαρκτη Γενοκτονία και κατάργηση παρελάσεων!

Και μεις όταν αποκαλούσαμε τα παιδιά μας έτσι, νομίζαμε ότι ζούσαμε ταυτόχρονα στο Μπάκιγχαμ ή ότι έχουν έρθει από το διάστημα. Κοίτα να δεις όμως που ο Φίλης μας βάζει στη θέση μας! Είμαστε κοινοί άνθρωποι, με… κοινά τέκνα! Ο ασόβαρος και ανακριβής κάνει λόγο για… ανακρίβειες! Και μάλιστα θα βάζει τους μαθητές να… υπογράφουν κώδικες τιμής! Έχει χαθεί κάθε λογική μήπως;

Βάζει “συναδέλφους” αυτούς που χρόνια τον υπηρετούν, όπως υπηρετούσε αυτός το σύστημα που τον έφερε σε αυτή τη θέση, να κάνουν λόγο για κάποιους που… στο βωμό των κλικς ή καλύτερα για χάρη της «κλικολαγνείας» αρκετοί φτάνουν σε σημείο να παραποιήσουν ακόμα και όσα εμπεριέχονται σε δημόσια έγγραφα!
Συγκεκριμένα, σάλος έχει προκληθεί για τους χαρακτηρισμούς «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» που χρησιμοποιούνται από τους γονείς ως ένδειξη αγάπης προς τα παιδιά τους, με τον Νίκο Φίλη να παρουσιάζεται ως ο υπουργός που έρχεται να καταργήσει -μετά τις αναγκαίες παρελάσεις και τη δίκαιη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων- και αυτές τις αναφορές. Το κάνει όμως;
Ως γνωστόν, ο νέος οδηγός συμπεριφοράς των μαθητών θα έχει τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» και αποτελεί τμήμα του πορίσματος του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Σε αυτόν εμπεριέχονται πλείστες ρηξικέλευθες ιδέες, όπως η υπογραφή «Συμβολαίου Τιμής» από τα παιδιά στο σχολείο, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την αντίληψη που πρέπει να καλλιεργηθεί στο παιδί πως το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι του.
Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο! Δεν το ξέραμε! Ωστόσο, ο κύριος Υπουργός με το «συμβόλαιο τιμής» προτείνει τα παιδιά να υπογράφουν πως: “… θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους”! Να μην προσφωνούμε τα παιδιά μας δηλαδή, πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο, αλλά από… Δον Κιχώτη και πάνω! Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Δεν μας θίγουν όλα τα άλλα όμως, από 1η Ιούνη ανεβαίνει ο ΦΠΑ, ακριβαίνει κι άλλο η ζωή, αυξάνει η ανεργία… και έχουμε τους ανθέλληνες περί άλλων να τυρβάζουν.
Καλύτερα να δούμε το Ράδιο Αρβύλα και τη… σάτιρα γιατί δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο με έναν άνθρωπο που ήδη έπρεπε να παραιτηθεί ή να τον έχουν… παραιτήσει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου