Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Έντονα φαινόμενα από το απόγευμα

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής (21/01/2018) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις παροδικές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές στα βόρεια.
Πού θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα «χτυπήσουν», σήμερα Κυριακή πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, στην κεντρική Μακεδονία (ανατολικότερα της Θεσσαλονίκης), στην κεντρική Στερεά, τη Μαγνησία και τις Σποράδες μέχρι το βράδυ. Μέχρι τη νύχτα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και τη νύχτα σε περιοχές της Ηπείου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμτερο πάνω από 600 μέτρα.
Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τη Δευτέρα
Πιθανόν νωρίς το πρωί στη Θράκη αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα θα σαρώσουν μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες, ενώ μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (από τα 500 μέτρα), της κεντρικής Στερεάς, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα (ενδεικτικό υψόμτερο 300-400 μέτρα).
Δείτε αναλυτικά πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία
Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 11 βαθμούς Κέλσιου, σε πτώση τη νύχτα.
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά ενώ τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία από 00 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το βράδυ.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και το βράδυ και στα ημιορεινά κυρίως της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ βορειοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου