Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με καθηγητές και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Έδεσσας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με καθηγητές και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Έδεσσας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Να στηρίξουμε όλοι μας τον νέο και επιτυχημένο θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Έδεσσας επισκέφτηκε σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη λειτουργία του σχολείου και τα αυξημένα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Έδεσσας στο οποίο είναι υπεύθυνη η κα. Μαριάνα Δουλγερίδου, προσφέρει τη δυνατότητα σε ενήλικους μαθητές της περιοχής να αποκτήσουν ισότιμο τίτλο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Αποτελεί έναν καινοτόμο εκπαιδευτικό οργανισμό που εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίες, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ενήλικων μαθητών που μπορεί να εργάζονται ή να έχουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Έδεσσας είναι ένα «ανοικτό» σχολείο και οι εκδηλώσεις και δράσεις του έχουν εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Το ίδιο θετικά αποτελέσματα υπάρχουν και από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στον Δήμο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, όπως και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αριδαίας το οποίο δυστυχώς έκλεισε. Πολλοί απόφοιτοι των σχολείων δραστηριοποιούνται ήδη, με καλύτερους όρους και σύγχρονες ικανότητες, στην τοπική κοινωνία.

Όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν αρκετά λειτουργικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του σχολείου όπως η ανάγκη διορισμού Συμβούλων Ψυχολογίας και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, η ελλιπής θέρμανση, η έλλειψη αίθουσας εκδηλώσεων, η μη κάλυψη της μεταφοράς εκπαιδευομένων που διαμένουν σε απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες από την έδρα του Σχολείου, κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης άκουσε με ενδιαφέρον την ενημέρωση από την αντιπροσωπεία του σχολείου και τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα αιτήματα αφορούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς να στηρίξει τη λειτουργία του Σχολείου. «Αξίζουν θαυμασμό οι προσπάθειες των ενήλικων μαθητών να αξιοποιήσουν μία δεύτερη ευκαιρία για μία καλύτερη προοπτική στη ζωή τους και οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε δίπλα τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Η αντιπροσωπεία έχει προγραμματίσει επίσης συνάντηση με το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργούν στην Έδεσσα και Γιαννιτσά και άλλες περιοχές της χώρας, προάγουν τη μόρφωση και τον πολιτισμό και βοηθούν στην καλύτερη κοινωνικοποίηση και προσαρμογή των ενήλικων μαθητών τους στις κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου