Friday, 19 April, 2024

Παναγιώτης Πολατίδης πρόεδρος Τ.Κ. Ραχώνας: “Στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια γινόταν κατάθεση για προτάσεις έργων και δεν έγινε τίποτα.”

Παναγιώτης Πολατίδης πρόεδρος Τ.Κ. Ραχώνας: “Στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια γινόταν κατάθεση για προτάσεις έργων και δεν έγινε τίποτα.”

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ραχώνας  Παναγιώτη Πολατίδη

Ποια είναι τα κυρίαρχα ζητήματα κ. Πολατίδη που απασχολούν το χωριό σας;
Στην Κοινότητα υπάρχουν προβλήματα λόγω του ότι είναι δυσκίνητος σε αρκετές περιπτώσεις ο δήμος, αν και η συνεργασία μας είναι άριστη με τον Αντιδήμαρχο Δ. Στεργιούλα και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, όπως και από τη ΔΕΥΑΠ και από τον κ. Σπυρίδη από το γκαράζ, όσες φορές είχαμε προβλήματα μας εξυπηρέτησαν. Πριν τις γιορτές προέκυψε θέμα με τις λάμπες, όπου κάηκαν πολλές στο χωριό και δεν έχουν αλλαχθεί ακόμη. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει μόνο ένα φορτηγό που πρέπει να έρθει για να αλλαχτούν και ίσως σε αυτό το λόγο οφείλεται η καθυστέρηση. Παλιότερα λέγαμε θα γίνει κάτι και ξεκινούσε την επόμενη ημέρα. Ξέρουμε πλέον ότι η έκταση του δήμου Πέλλας είναι μεγάλη και τα χωριά πολλά, οπότε κάνουμε υπομονή.

Σε ότι έχει να κάνει με έργα που επιβάλλεται να γίνουν;
Πλέον δεν μιλάμε για έργα, παρά μόνο για την καθημερινότητα. Τα προηγούμενα χρόνια ζητούσαμε, όπως και συνεχίζουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα, για τον δρόμο Ραχώνας- Λειβαδίτσας, που είναι 1,2 χιλιόμετρα, πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμό, για να μπορεί και ο κόσμος να περπατάει ακίνδυνα, αλλά δύσκολα να υλοποιηθεί. Στο Τ.Π. που εστάλη κάνοντας και συμβούλιο φέτος, ζητάμε τα ίδια, αυτά που ανήκουν στα επείγοντα.
Το ένα πρόβλημα έχει να κάνει με το νερό, καθώς υπάρχει μία πομώνα ύδρευσης στη Ραχώνα και θέλουμε να κάνουμε μία ακόμη γιατί το καλοκαίρι τίθεται ζήτημα λειψυδρίας και λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης. Υπάρχει μία πομώνα και ζητήσαμε να έρθουν να ελέγξουν από τον δήμο αν γίνεται μεταφορά εφόσον το νερό είναι κατάλληλο, που με 500 μέτρα σωληνώσεις μπορεί να ενωθεί στο δίκτυο. Ο δρόμος Ραχώνας – Πέλλας που αν και λίγα χιλιόμετρα – γύρω στα 5- δεν έχει γίνει. Από την άλλη, υπάρχει ζήτημα με την έλλειψη χώρου των κοιμητηρίων, χρειάζεται άμεσα δεύτερος χώρος. Η γραφειοκρατία όπως μας ενημέρωσαν από τον δήμο αργεί, αλλά δεν είναι δύσκολο να γίνει.

Πιστεύετε ότι το προηγούμενο Τοπικό Συμβούλιο άφησε μισά κάποια έργα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν;
Όπως συζητούσα από τους προηγούμενους- τον πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο, που ήμουν και γω μέλος- στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια γινόταν κατάθεση για προτάσεις έργων και δεν έγινε τίποτα.

Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα ζητήματα του χωριού;
Τα υπόλοιπα λειτουργούν αρκετά καλά και γίνονται πράγματα με προσωπική εργασία ή πρωτοβουλίες, όπως με το σχολείο συμβάλλει και ο Σύλλογος Γονέων για το πετρέλαιο και ότι άλλο χρειάζεται. Η διευθύντρια έκανε μία αίτηση για να γίνει το ρεύμα τροφασικό, ώστε στις αίθουσες να μπορεί να ανάβει και κάποια σώματα ηλεκτρικά, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Η Κοινότητα ήταν ένα ερείπιο. Μας έδωσε ο δήμος όλα τα υλικά, αλλά βάψαμε και το φτιάξαμε με προσωπική εργασία, όπως και το σχολείο. Γνωρίζουμε βέβαια ότι τα οικονομικά είναι στενεμένα. Τώρα κοιτάζουμε τι μπορούμε να πάρουμε για το χωριό, έστω και με τα απλά και ελπίζουμε σταδιακά να βελτιωθούν τα πράγματα για να κάνουμε περισσότερα.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου