Thursday, 25 April, 2024

Τα πολλαπλά οφέλη της ανάγνωσης στα μικρά παιδιά

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας σε συνεργασία με το διεπιστημονικό Σωματείο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ… ΜΕΓΑΛΩΝΩ και το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας

διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της ανάγνωσης στα μικρά παιδιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Βιβλιοθήκης με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η μεγαλόφωνη ανάγνωση στα μικρά παιδιά, σε γλωσσικό, επικοινωνιακό, ψυχολογικό, κοινωνικό, κινητικό και αισθητηριακό επίπεδο.
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι Θεόδωρος Παπαϊωάννου, πρόεδρος της ΔΚΒ Έδεσσας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, η Αικατερίνη Τσουγένη, Επισκέπτρια Υγείας- Υπεύθυνη του Τμήματος Επισκεπτριών Υγείας της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας και η Άβα Χαλκιαδάκη, Φιλόλογος, Ερευνήτρια αναγνωστικών πολιτικών και Πρόεδρος του σωματείου “Διαβάζοντας Μεγαλώνω”.


Στο παραπάνω πλαίσιο, το Σάββατο 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πιλοτική ανάγνωση σε παιδιά 18-24 μηνών με συντονίστρια την κα Άβα Χαλκιαδάκη και τη Σοφία Γρηγορίου.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ πρόκειται να πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον κύκλους βρεφικής-νηπιακής ανάγνωσης, με αφηγήσεις παραμυθιών και παιχνιδοτράγουδα κατάλληλα κάθε φορά για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες-στόχους.
Σκοπός της δράσης είναι η μετάδοση της αγάπης για τα βιβλία, η εξοικείωση και η χρήση του χώρου της βιβλιοθήκης από πολύ μικρή κιόλας ηλικία και τέλος η δημιουργία μελλοντικών αναγνωστών…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου