Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σε εκδηλώσεις του Δήμου Παιονίας η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών

Τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην ακριτική Ειδομένη του Ν. Κιλκίς

καλεσμένοι από την τοπική κοινότητα του Δήμου Παιονίας, για να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει και συμμετείχαν και άλλοι πολιτιστικοί φορείς.
Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σουπλή Ξανθούλα, υποδέχθηκε τα μέλη της χορωδίας, τους ανέφερε τα προβλήματα που ανέκυψαν πριν μερικούς μήνες με την φιλοξενία των προσφύγων στη περιοχή τους και πως τα αντιμετώπισαν, όπως επίσης και την δραστηριότητα των τοπικών φορέων για το κοινό καλό της περιοχής.


Ο πρόεδρος της χορωδίας Βασίλης Τραούδας, κατά την επίδοση των αναμνηστικών, ανέφερε ότι με μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση για να έλθουν στον τόπο τους, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, να τους γνωρίσουν από κοντά και να τους εκφράσουν με τη σειρά τους τις ευχαριστίες για την φιλοξενία που πρόσφεραν στα κύματα προσφύγων που κατέκλεισαν εκείνη την περίοδο την χώρα μας, τα οποία τα αντιμετώπισαν όλα με υπομονή και καρτερικότητα.
Κατά τη διαδρομή προς Ειδομένη, επισκέφτηκαν την γειτονική Γουμένισσα, όπου τους περίμενε ο εκπαιδευτικός κ. Ζαγκότης Γιάννης, που τους ξενάγησε στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, αναφέροντας ταυτόχρονα και τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της. Επίσης ο π. Χρήστος Γραμματικός, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, τους υποδέχτηκε στην εκκλησία και τους ανέφερε την ενδιαφέρουσα ιστορία του εξαιρετικού, πρόσφατα ανακαινισμένου ναού, στολίδι της πόλης.
Η χορωδία ευχαριστεί για την συνεισφορά τους στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εξόρμηση, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης κ. Σουπλή Ξανθούλα, τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Χατζή Χρήστο, τον εκπαιδευτικό από την Γουμένισσα Γιάννη Ζαγκότη, τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας π. Χρήστο Γραμματικό και το μέλος της χορωδίας μας Σάκη Πραγκαλάκη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου