Wednesday, 24 April, 2024

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Δευτεροβάθμιας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας μεταξύ Μαθητών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19-9-2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Διοικητήριο, Έδεσσα, ημερίδα με θέμα:«Αποτύπωση Καλών Πρακτικών των Σχολικών Μονάδων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας και Επιθετικότητας μεταξύ Μαθητών»

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με τα μέλη των Περιφερειακών Ομάδων Δράσης Πρόληψης (Π.Ο.Δ.Π.) των Σχολείων της Δ.Δ.Ε. Πέλλας (κ. Αντωνία Παπαδάκη, κ. Αντωνία Πολυξενίδου) και τα μέλη των Ομάδων Δράσης Πρόληψης (ΟΔΠ) των σχολείων.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις εκπαιδευτικοί – μέλη ΟΠΔ από τα παρακάτω σχολεία του νομού:

ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, ΓΕΛ Κρύας Βρύσης, 1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, Γυμνάσιο Νέου Μυλοτόπου, Γυμνάσιο Αραβησσού,  1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 1ο ΕΚ Γιαννιτσών, Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών, Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας, 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας, ΓΕΛ Σκύδρας, Γυμνάσιο και Λ.Τ. Άρνισσας, Γυμνάσιο Πετριάς, 1ο ΓΕΛ Έδεσσας, 2ο ΓΕΛ Έδεσσας, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές της περιοχής, τα μέλη του Δικτύου των συνεργαζόμενων φορέων της Δ.Δ.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο της πρόληψης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού και πολλοί εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στη σχολική τάξη, έθεσαν προβληματισμούς και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ανατροφοδότησης και αναστοχασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας στο υπό εξέταση θέμα.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου