Friday, 19 April, 2024

Παρουσίαση βιβλίου του Δ. Χατζηβρέττα «Τα Γιαννιτσά επί Τουρκοκρατίας 14ος αι– 1912»

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2018 η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δημητρίου Χατζηβρέττα με Θέμα: «Τα Γιαννιτσά επί Τουρκοκρατίας 14ος αι– 1912»

από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών περιόδου 2018 – 2019.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Πέλλας και το βιβλίο παρουσίασαν, ο επ. καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ. Δημήτριος Παπασταματίου, ο οποίος χαρακτήρισε ως αξιόλογο το πόνημα του κ. Χατζηβρέττα, όπως και ο εκπαιδευτικός, διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ. Βασίλης Πλατής που δήλωσε ότι ο συγγραφέας εμβάθυνε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας… με επιστημονικό επίπεδο και παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό μια άριστη εργασία.

Καταγράφει τα Γιαννιτσά, με πλούτο στοιχείων της γεωγραφίας, επιτυχημένης ιστορικής γραφής, περνώντας στο πεδίο της έρευνας.

Ο κ. Χατζηβρέττας στη συνέχεια τους ευχαρίστησε για την αξιόλογη παρουσίαση, όπως και τον κόσμο που παραβρέθηκε ενώ δήλωσε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια ετών, που  κυκλοφόρησε φέτος.

Η έκδοση έγινε από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος». “Αν δεν ξέρουμε τις ρίζες μας, δεν μπορούμε να σταθούμε στο παρόν και να έχουμε μέλλον” κατέληξε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου