Wednesday, 24 April, 2024

Παρουσίαση βιβλίου «Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη» της Ρ. Γαβριηλίδου και του Θ. Μαλκίδη

Το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ροζαλίας Γαβριηλίδου

και του Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Θράκης, «η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στις 18.30μ.μ. στην αίθουσα ΣΑΛΑ του πολυχώρου «ΕΛΗΑ» στη Βέροια.
Το βιβλίο για τον οπλαρχηγό του Ποντιακού Αντάρτικου Παύλου Τσαουσίδη, αποτελεί συμβολή στην ανάδειξη του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο μαζικό έγκλημα, αγώνας ο οποίος όχι μόνο συνέχισε την αντιστασιακή παράδοση του Ελληνικού λαού ενάντια στη βία, την εξαφάνιση και την καταπίεση, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους να επιβιώσουν.
Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ο Γιάννης Θεοδωρίδης στο τραγούδι και ο Παύλος Ματζερίδης στη λύρα, ενώ χορευτές της Ευξείνου λέσχης Βέροιας θα χορέψουν “Σέρρα”.
Η Ροζαλία Γαβριηλίδου αναφέρει σχετικά: “Τι καλύτερο θα μπορούσε να νιώσει κανείς από την αγάπη και την εκτίμηση που δέχεται από ανθρώπους του περιβάλλοντός του! Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω (και θέλω να το κάνω δημόσια από εδώ), τους συναδέλφους μου και μέλη της διοίκησης του 4ου Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Κώστα Τσιλογιάννη, για την τιμητική διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου για τον οπλαρχηγό Παύλο Τσαουσίδη, στην πόλη της Βέροιας.

Ευχαριστώ πολύ την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και το Δ.Σ. για την απόφασή τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση χορευτές της, για τον χορό ΣΕΡΑ.
Ευχαριστώ τον αγαπημένο μου τραγουδιστή Γιάννη Θεοδωρίδη και τον λυράρη Παύλο Ματζερίδη που για ακόμη μια φορά με μεγάλη χαρά θα είναι εκεί, για να αποδώσουν το τραγούδι του αντάρτη, που γράφτηκε ειδικά για το βιβλίο από την Αναστασία Μαχαιρίδου (φιλόλογο και εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου).
Και για ακόμη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Δρα Φάνη Μαλκίδη που με στήριξε σε όλη αυτή μου την προσπάθεια για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου