Thursday, 28 March, 2024

Ο χορός είναι «Μακεδονία»! Συγκλονιστικό το 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα

Το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα «Ο χορός είναι ζωή»

στο Δημοτικό Στάδιο «Φόρης Γεντζής» Έδεσσας, με την αρωγή της Π.Ε. Πέλλας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Έδεσσας και του δήμου, και με την υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Ηπειρωτών «Απειρωτάν», μέλη των οποίων απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης.

Μια ιδέα που ξεκίνησε από το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, Ροζαλία Γαβριηλίδου – η οποία παρουσίασε την εκδήλωση – και με τα χρόνια, κατάφερε να γίνει θεσμός και πανελλαδικά αναγνωρίσιμο το “Αντάμωμα” ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα στη Μακεδονία, με τη στήριξη όλων – φορέων και Συλλόγων .

Στην εκδήλωση πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη, την Μικρά Ασία και την Ήπειρο με περισσότερους από 1500 χορευτές.

Όλοι οι χορευτές ενωμένοι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα καθώς σχημάτισαν τον χάρτη της Μακεδονίας με τα σώματά τους. Το θέματα συγκλονιστικό! Τα πλάνα με drone δείχνουν τη συγκινητική αυτή εικόνα ενώ ηχεί το Μακεδονία ξακουστή και σείεται το στάδιο!

https://www.youtube.com/watch?v=fj13-YdFeSI

Μεταξύ των Συλλόγων που συμμετείχαν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, καθώς και ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Απειρωτάν», ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μαυροβουνίου, η Χορευτική Ομάδα Νεανικής Εστίας Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, κ.α.

Η Ροζαλία Γαβριηλίδου, η οποία είχε και τη σύλληψη της ιδέας (για το σχηματισμό της Μακεδονίας) τη σκηνοθεσία και τα κείμενα, με την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης να την αγκαλιάζει (ως ιδέα).

Η κα Γαβριηλίδου αναφέρει σχετικά: “Καλέσαμε τον τοπογράφο Ραφαήλ Ζουμή να μας βοηθήσει βάζοντας σημάδια για τον σχηματισμό του χάρτη της Μακεδονίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε με μεγάλη του χαρά και  αφιλοκερδώς! Το βάρος του συντονισμού των προσκεκλημένων έπεσε στους διοργανωτές Συλλόγους της πόλης μας και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό το επιπλέον που επιφορτίστηκαν πέρα από όλες τις άλλες υποχρεώσεις που είχαν”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου