Friday, 19 April, 2024

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «ο Πύρρος» στην Πανελλήνια συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

Επιτυχημένη ήταν μία ακόμη συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» σε πανελλήνιας εμβέλειας δράση

πολιτιστικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος, για πρώτη φορά συμμετείχε με το μεγάλο χορευτικό του στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η σπουδαία εκδήλωση περιλάμβανε συμμετοχές συλλόγων Βλάχων από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό, χαρίζοντας μια μοναδική παραδοσιακή βλάχικη βραδιά στους χιλιάδες παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» συμμετείχε στην όγδοη χορευτική ομάδα και παρουσίασε τρείς χορούς από την παράδοση των Ηπειρωτών Βλάχων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιάννης Τσίκος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ πρώτα απ’ όλα τα μέλη του χορευτικού μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας με επιτυχία δείγμα της παράδοσής μας. Επίσης, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλη Μαγειρία και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο Σύλλογός μας, με όσα μέσα διαθέτει και με ατέρμονη προσπάθεια για ανάδειξη της παράδοσής μας θα συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις και εκδηλώσεις σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν και καλούμε όλους τους Βλάχους της ευρύτερης περιοχής της Κρύας Βρύσης να «αγκαλιάσουν» αυτήν την προσπάθεια που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου».

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «ο Πύρρος» στην Πανελλήνια συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου