Friday, 26 April, 2024

Ο Σάββας Καλεντερίδης στο Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών για τις ”Βιβλιοθήκες μνήμης”

Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών και η Μικρασιατική εστία Νομού Πέλλας πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου

με ομιλία από τον εκδότη Σάββα Καλεντερίδη με θέμα «Βιβλιοθήκες-Κιβωτός μνήμης και Παράδοσης-Βησσαρίων»

Η Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Σ.Π.Γ. Μαρία Μαγλουσίδου Α. ευχαριστεί θερμά τον Σάββα Καλεντερίδη για την εξαιρετική ανάπτυξη του θέματος “Βιβλιοθήκες – κιβωτός μνήμης και παράδοσης- Βησσαρίων” αλλά και τη διάθεση του να στηρίξει το εγχείρημα του συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, δηλαδή τη δημιουργία βιβλιοθήκης προσφυγικού ελληνισμού στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, σημειώνοντας επίσης πως: «Καλούμε και όλους όσους συμμερίζονται την σημαντικότητα της προσπάθειας μας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο επιθυμούν, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να αφήσουμε παρακαταθήκη στην γενιά που μεγαλώνει συγκεντρωμένη γνώση για την Ιστορία της καταγωγής τους. Ελπίδα μας τα παιδιά αυτού του τόπου να συνεχίσουν να έχουν Εθνική συνείδηση και αυτογνωσία.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ “ΦΙΛΙΠΠΟΣ”

ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΚΟΠΑΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΑΧΩΝΑΣ “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”

ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Χρέος μας, ως διοίκηση ενός από τους παλαιότερους συλλόγους στην Ελλάδα, έτος ιδρύσεως 1951, η διατήρηση της μνήμης και η πνευματική καλλιέργεια της επόμενης γενιάς».

*φωτος Συμβαίνει τώρα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου