Friday, 26 April, 2024

Θεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας

«Θέλω μια Χώρα», του Ανδρέα Φλουράκη

– Η Χώρα πέθανε
– Να πάει στον Αγύριστο
– Μας έβγαλε τα συκώτια
– Σαν να πέθανε ένα κομμάτι μας
– Θεός σχωρέστην
– Πάει πέθανε
– Ζήτω η νέα Χώρα!
– ΖΗΤΩ»
“Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω” (Δως μου μέρος να σταθώ κι ως και τη γη μπορώ να κινήσω). ισχυριζόταν ο Αρχιμήδης, που πάει να πει δώσε μου μια σταθερά και μπορώ να πραγματοποιήσω ακόμα και το άπιαστο.
Τί γίνεται όμως αν δεν έχεις μέρος να σταθείς; Τί συμβαίνει αν δεν υπάρχει συνιστώσα εφόρμησης; Τί κάνεις αν δεν έχεις σημείο αναφοράς; Τί πράττεις όταν νιώθεις πως έχεις φτάσει στο σημείο μηδέν;
Αυτό ακριβώς είναι το «Θέλω μια Χώρα».
Αυτός ο προβληματισμός.
Αυτή η αναζήτηση.
Αυτό το αναγύρεμα.
Αυτό το “Θέλω” που εμπεριέχει την επιθυμία και την επιμονή, που κατακλύζεται από τον προβληματισμό και την αγωνία, που συνθλίβεται στον φόβο και την απογοήτευση, που αναγεννά την ελπίδα και το όραμα. Αυτή η Χώρα που μοιάζει χαμένη, που φαίνεται τελματωμένη, που σαλεύει αποπροσανατολισμένη, που αγωνιά για την αυθυπαρξία της.
«Θέλω μια Χώρα», Θέλω ένα μέρος να σταθώ και να συνεχίσω, Θέλω ένα σημείο για να υπάρξω και να δημιουργήσω, Θέλω έναν χώρο για να ελπίσω και να ζήσω. Το έργο «Θέλω μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη προετοιμάζει η Θεατρική Ομάδα των Φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων και σε λίγο καιρό θα το παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό της Έδεσσας.

Θεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου