Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Η Κληρονομιά» από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών

«Η Κληρονομιά» από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση ανεβάζει αυτές τις μέρες το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών. Η «Κληρονομιά», είναι η ιστορία μιας οικογένειας που ζει σε ένα τσαντίρι έξω από τη Λάρισα, στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Με κύριο άξονα την ελπίδα της περιουσίας κάποιου θείου, οι ήρωες ψάχνουν την ταυτότητά τους και ένα σταθερό σημείο αναφοράς σε έναν κόσμο που δείχνει να επικρατεί ο αστικός τρόπος ζωής με τα μεγάλα εργοστάσια, τα οχτάωρα, τα ζαχαροπλαστεία, τα κουρεία…

Παρακολουθήσαμε την παράσταση και σας μεταφέρουμε την άποψή μας για το αποτέλεσμα.

12698650_10204351336384035_2488421653218257864_o

Ξεκινώντας ανάποδα, από το συμπέρασμα δηλαδή, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μια καλοδουλεμένη παράσταση με ρυθμό και αμεσότητα, που δεν δείχνει να κάνει σε κοιλιά σε κάποιο σημείο. Η συνεχής εναλλαγή των κωμικών και των δραματικών στιγμών, δίνει μια  έντονη αίσθηση ρεαλισμού στο έργο. Σε αυτό βοηθάει η σκηνοθεσία του Βασίλη Δεμιρτζόγλου, που μέσα από τη λιτότητά της, αφήνει τους χαρακτήρες να εξελιχθούν ως προσωπικότητες, χωρίς να εγκλωβίζονται σε στερεότυπα. Κανένας χαρακτήρας δεν είναι μονοδιάστατος και κάθε ατάκα δείχνει να προέρχεται από τα βάθη της προσωπικότητας του κάθε ήρωα.

Οι ερμηνείες, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες ηθοποιούς, είναι εντυπωσιακές. Χωρίς υπερβολές και αχρείαστους θεατρινισμούς, νιώθουμε ότι βλέπουμε στη σκηνή ανθρώπους που ξέρουμε ήδη. Είναι ο γείτονας μας, ένας θείος που έχουμε ή ο ξάδερφος που όλο νομίζει ότι βρήκε μια ιδέα για να πιάσει την καλή. Οι ηθοποιοί φαίνεται λοιπόν να εκμεταλλεύονται υπέρ τους τον αυθορμητισμό του ερασιτέχνη.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Φεβρουαρίου και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου. Είναι μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσετε και να στηρίξετε μια όμορφη προσπάθεια συμπολιτών μας.  Απλά φροντίστε να κάνετε κράτηση γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και η ζήτηση μεγάλη (sold out οι τρεις πρώτες).

Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών, Μαδύτου 10 Γιαννιτσά.
Ώρα έναρξης: 21:00
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6939171711 & 6936786932. Τιμή εισιτηρίου 5€

Συντελεστές της παράστασης:

Διασκευή: Θ.Ε.Γ.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Δεμιρτζόγλου
Σκηνικά-κουστούμια: Τιτώ Παπαδημητρίου
Μουσική: Νίκος Μπούμπας
Φωτισμοί: Δημήτρης Βασιλειάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Κοσμίδου
Αφίσα-γραφιστικά: Ηρακλής Γεωργιάδης
Χειρισμός κονσόλας: Γιάννης Πιπεράρης
Φροντιστές: Μαρία Βάσσου – Φανή Μεντζαφύλλη
Συντονισμός ομάδας: Δέσποινα Χαντζηκωνσταντίνου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αργύρης Ταφραλίδης
Δέσποινα Χαντζηκωνσταντίνου
Αγγέλικα Γάνα
Νίκος Μπούμπας
Ελίζα Κωστελίδου
Ελευθερία Λαγκαδιανού
Πέτρος Δοϊτσίνης
Λευτέρης Βασιλειάδης
Κυριάκος Τσαμαλτούπης
Στέλιος Καρακιολάς

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου