Thursday, 28 March, 2024

Η Κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου σε συμπόσιο στην Τυνησία

Η Ένωση των φίλων των Πλαστικών Τεχνών της πόλης του Σφαξ, στην Τυνησία, διοργάνωσε, από 3 έως 8 Μαΐου, το International Symposium d’Art Plastique.
Τριάντα Καλλιτέχνες, Ζωγράφοι, Γλύπτες, Κεραμίστες, Χαράκτες και Φωτογράφοι, προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα έργα τους στον -μοναδικής ομορφιάς- Αρχιτεκτονικό χώρο του Borj Kallel.
Οι Καλλιτέχνες προέρχονταν από την Τυνησία, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Σενεγάλη το Ομάν, το Ιράκ και την Τουρκία.


Το θέμα του Συμποσίου ήταν τα άνθη και οι καρποί της αμυγδαλιάς και ήταν ενταγμένο στο Φεστιβάλ Αμυγδαλιάς της πόλης του Σφάξ.
Στο Συμπόσιο αυτό προσκλήθηκε και συμμετείχε από την Ελλάδα η Κεραμίστρια και εκπαιδεύτρια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., Αγγελική Παπαδοπούλου, η οποία δημιούργησε μια Κεραμική εγκατάσταση αποτελούμενη από πέντε έργα συνολικής διάστασης 300 Χ 300 cm.


Όπως δηλώνει η ίδια, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο εικαστικός διάλογος που προκύπτει σε σύντομο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε Καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και Ηπείρους και η μεταξύ τους αλληλοεπίδραση.
Η ομάδα των Καλλιτεχνών επισκέφτηκε την Medina, την Μεσαιωνική πόλη του Σφάξ, το νησί Kerkennah και βέβαια το φημισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Bardo στην Πόλη της Τύνιδας.
Η Αγγελική Παπαδοπούλου ευχαριστεί για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία, την Ένωση Πλαστικών Τεχνών της Τυνησίας. Ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Borj Kallel κυρία Aida Zahaf, την κεραμίστρια Αmal Khemakhem και την Αsma Guermazi Ammar και τους εύχεται καλή συνέχεια στο έργο τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου