Thursday, 28 March, 2024

Ενημερωτική ημερίδα για το Alzheimer από τη ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας  (1 Οκτωβρίου), η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας

με τις δομές της Βοήθεια Στο Σπίτι και σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρία Alzheimer διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το Alzheimer στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10:00-14:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.

Τίτλος της ομιλίας είναι: «Άνοια: κλινική εικόνα, αντιμετώπιση, ο ρόλος του περιθάλποντα».

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες  που θα μιλήσουν για το θέμα είναι οι ψυχολόγοι κ. Καραγκιόζη Κωνσταντίνα, κ. Μαργαριτίδου Πετρίνα και κ. Νικολαϊδου Ευδοκία.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν, σε σύντομο test αξιολόγησης γνωστικής έκπτωσης.

Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης οι Κοινωνικοί Λειτουργοί των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι της ΔΗΚΕΑ θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα που ενδιαφέρονται, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από τις 9:00  το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, έπειτα από τηλεφωνικά ραντεβού στα γραφεία Βοήθεια Στο Σπίτι που βρίσκονται στην Δ/νση: Κύπρου 32 (Κεντρική Πλατεία Αριδαίας πάνω από το ΚΑΠΗ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και στο τηλέφωνο 2384024772.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας στα πλαίσια της Κοινωνικής της Πολιτικής και στη διάθεσή της να βοηθήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας γι’ αυτήν την όλο και πιο συχνά εμφανιζόμενη νόσο και ύστερα από το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε σε προηγούμενη αντίστοιχη δράση που είχε πραγματοποιηθεί για το Alzheimer, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος που αφορά τους ασθενείς αλλά και τα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος υλοποιεί τη δράση αυτή για την πρόληψη, αλλά και τη φροντίδα των ατόμων  που πάσχουν από τη νόσο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου