Thursday, 28 March, 2024

«Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος: Από το χθες στο σήμερα»: Η εκδήλωση της Π.Κ. Μακεδονίας ταξιδεύει στο Μιλάνο

Στην Ιταλία θα ταξιδέψει η πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη των δύο μεγάλων Μακεδόνων, του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου

σε εκδήλωση ενημέρωσης και προσέλκυσης επισκεπτών που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ιταλία, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στο Μιλάνο, στο Pallazzo delle Stelline, ένα ινστιτούτο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.
Η εκδήλωση με τίτλο «Αριστοτέλης – Μέγας Αλέξανδρος: Από το χθες στο σήμερα» αξιοποιεί τη ζωή και το έργο των δύο μεγάλων προσωπικοτήτων της Μακεδονίας ως ισχυρά brand names, απευθύνεται σε δημοσιογράφους, bloggers και διαμορφωτές κοινής γνώμης, καθώς και σε τουριστικούς πράκτορες και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος θα καλωσορίσει τους προσκεκλημένους.
Τα δύο brand names του Αριστοτέλη και του μαθητή του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την υλοποίηση της στρατηγικής προώθησης και προβολής του τουρισμού της περιοχής, η προβολή των οποίων έχει ως στόχο την εδραίωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως προορισμού με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο όπου αντιπαραβάλλονται το παρελθόν με το παρόν με θέμα τον Αριστοτέλη και τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ θα προσφερθούν εδέσματα της Μακεδονικής κουζίνας.
Σημαντική θα είναι επίσης για την προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Ινστιτούτου, με φωτογραφικά εκθέματα των δύο μεγάλων προσωπικοτήτων της Μακεδονίας, η οποία θα παρουσιασθεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου