Friday, 19 April, 2024

Έκθεση Φωτογραφίας από το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών

Έκθεση Φωτογραφίας από το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών image004s

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με έργα των συμμετεχόντων δημιουργών στο δίμηνο εργαστήριο φωτογραφίας με τίτλο ΦωτογραφίΖΩ, που πραγματοποιήθηκε από το ΚΠΕ στους χώρους του, με εκπαιδευτή τον  φωτογράφο κ. Γιώργο Σπυρίδη. Η Έκθεση Φωτογραφίας λαμβάνει χώρα στο ισόγειο του κτιρίου Χατζηγιάννη (Περιοχή Μικρά Καταρρακτάκια Έδεσσας, πάρκο Στουγιαννάκη), στην παρθενική χρήση του, απευθυνόμενο στην τοπική κοινωνία. Το εν λόγο οίκημα αποτελεί μέρος των  δωρεών των αδελφών Χατζηγιάννη προς τους πολίτες της Έδεσσας.  Τα εγκαίνια του κτιρίου στη νέα του χρήση, καθώς και της Έκθεσης,  πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, το μεσημέρι. Τελέστηκε αγιασμός. Συμμετείχαν  εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Γιάννου, ερασιτέχνες φωτογράφοι των οποίων τα έργα εκτίθενται και φιλότεχνοι Εδεσσαίοι πολίτες.

image006

Η Έκθεση εντάσσεται  στο πλαίσιο της Ανθοέκθεσης  Έδεσσας 2015. Θα διαρκέσει από τις 8 έως και τις 17 Μαΐου 2015, καθημερινά ς 10-12 (πρωινός κύκλος) και 6-8 (απογευματινός κύκλος). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στα φωτογραφικά έργα αποτυπώνεται τόσο η φαντασία και η δημιουργικότητα των ταλαντούχων ερασιτεχνών φωτογράφων, όσο και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η έκθεση προηγουμένως ταξίδεψε  στη Θεσσαλονίκη, όπου  παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης (Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Στο συγκεκριμένο Μαθητικό Φεστιβάλ το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών συμμετείχε με την ιδιότητα του συνεργαζόμενου φορέα.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Σπυρίδη, που αφιλοκερδώς προσέφερε τις πολύτιμες γνώσεις του ως εκπαιδευτής του σεμιναρίου, καθώς και όλους όσοι συνετέλεσαν με τρόπο διακριτικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό στην  πραγματοποίηση της έκθεσης (δωρητές, δημοτική αρχή, ερασιτέχνες δημιουργοί).

Προσκαλούμε τη σχολική κοινότητα, τους Εδεσσαίους, αλλά και τους λοιπούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής της να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές πολιτισμού. Με αφόρμηση τα τεχνήματα που προέκυψαν μέσα από τον  φωτογραφικό φακό των συμμετεχόντων στην Έκθεση, δίνεται η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, σκέψεις και εμπειρίες αναφορικά με την ποιότητα του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, τα τρέχοντα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα στην περιοχή μας και τη σημασία της συμμετοχής όλων μας σε αυτά.

image002

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου