Friday, 29 March, 2024

Ε, Ναι λοιπόν! Υπάρχει και Φιλότιμο!

Ε, Ναι λοιπόν! Υπάρχει και Φιλότιμο!

Και μας το θύμισε το εφηβικό τμήμα της θεατρικής ομάδας ΕΡΑΣ.Θ.Ε “Το θέατρον” με την παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο», που βασίζεται στο αγαπημένο και δημοφιλές και πάντα επίκαιρο έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, που το ευρύ κοινό αγάπησε μέσα από την κινηματογραφική επιτυχία του 1965 με τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και το ρόλο του πολιτικού Μαυρογυαλούρου.
Το έργο σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γιώτας Φλήρη είδαν οι φίλοι του θεάτρου το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών που γέμισε ασφυκτικά και τις δύο βραδιές των παραστάσεων.
Στο έργο προστέθηκαν στοιχεία που βοήθησαν τα νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους και αυτό το χάρηκε ο κόσμος που παραβρέθηκε.

Να σημειώσω βέβαια, πως λόγω του ότι το Πνευματικό γέμισε κόσμο, κάποια στιγμή ζητήθηκε από τους γονείς που είχαν μαζί τα παιδιά τους να τα πάρουν στην αγκαλιά ή αυτά να καθίσουν στα σκαλάκια για να πάρουν τις θέσεις οι μεγαλύτεροι.
Αυτό θα ήταν και το πρέπον ίσως αν ορισμένοι από τους ενήλικες είχαν φτάσει στην ώρα τους, πριν την καθορισμένη της παράστασης και όχι μετά τις 8:30μμ και να έχουν την απαίτηση να βρουν και θέση ή να την πάρουν από ένα παιδί που πήγε μισή ώρα πριν για να βρει κάθισμα.
Αυτό λέγεται σεβασμός στο χώρο, στους ανθρώπους που πας να παρακολουθήσεις και πολιτισμός. Όχι να ”διώχνεις” τους μικρότερους για να κάτσεις εσύ όποια ώρα θυμηθείς και πας σε ένα θέατρο ή όπου αλλού.
Χ.Π.

DSC03089 DSC03090 DSC03093 DSC03094CMYK DSC03097CMYK

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου