Thursday, 18 April, 2024

Όταν ο υποψήφιος της ΝΔ Τσιόδρας μαζί με τον Κατρούγκαλο διέγραφαν τον Βορίδη

Από την σπουδάζουσα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, από εκεί εκπρόσωπος του Ποταμιού

και πλέον υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, το ρεπορτάζ της οποίας κάλυπτε για χρόνια για το MEGA.
Ο Δημήτρης Τσιόδρας, η υποψηφιότητα του οποίου με τη Νέα Δημοκρατία ανακονώθηκε σήμερα, τελείωσε το σχολείο στην Τρίπολη το 1977 και πέρασε στο Πολιτικό της Νομικής. Υπήρξε οργανωμένος στην ΚΝΕ από μαθητής, ενώ ως φοιτητής ήταν πρόεδρος του τμήματός του και έφτασε μέχρι το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, όπου συνυπήρξε και με τον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο (λίγο αργότερα ο τελευταίο αναδείχτηκε και γραμματέας της ΚΝΕ, μετά την διάσπασή της το ’89).
Ο Μάκης Βορίδης, την εποχή εκείνη έχει μόλις ιδρύσει και είναι επικεφαλής της ακροδεξιάς φοιτητικής οργάνωσης «Φοιτητική Εναλλακτική». Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται στην Νομική τον Μάρτιο του 1985, τίθεται επί τάπητος η διαγραφή του με την κατηγορία του «φασίστα». Πολλές φορές, η διαγραφή του από τη Νομική αποδίδεται στην επίσης περίφημη φωτογραφία του με το αυτοσχέδιο «τσεκούρι» στους δρόμους των Εξαρχείων. Είναι όμως κατοπινή φωτογραφία εθελοντικής δράσης της ομάδας του πλάι στις αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αρετή» που είχε ως στόχο την «εκκαθάριση των Εξαρχείων».
Στην κίνηση της διαγραφής του Μάκη Βορίδη από τη Νομική, πρωτοστατεί η ΔΑΠ της Νομικής, ενώ με την λευκή μπλούζα διπλα στον Μάκη Βορίδη που μιλά από τη ντουντούκα, βρίσκεται ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, στέλεχος της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής την εποχή εκείνη, Γιώργος Κατρούγκαλος.
πηγή: reder.gr – *φωτογραφία από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου