Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Υπόθεση Novartis: Πολιτικές αναταράξεις και «σκευωρία»

Πολιτική «θύελλα» έχει προκαλέσει για ακόμη μια φορά η υπόθεση Novartis, μετά από τη διαβίβαση σκέλους της δικογραφίας στη Βουλή προκειμένου

να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, λόγω «ενδείξεων δωροδοκίας».
Το πολιτικό «θερμόμετρο» ανέβηκε χτες, με την κυβέρνηση να μιλά για σκάνδαλο και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «σκευωρία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρείας, τα οποία θα κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά περίσταση.
Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος ενός πολιτικού προσώπου -του Ανδρέα Λοβέρδου- για την περίοδο 2011-2012. Έτσι, ζητείται η άρση της ασυλίας του προκειμένου να κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση.
Παράλληλα, στο αρχείο τίθεται η υπόθεση τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο όσο και για τους Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την επιφύλαξη πως μπορεί να υπάρξουν νεότερα στοιχεία στο μέλλον.
Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για ακόμη πέντε πολιτικά πρόσωπα: τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.
Αντιδράσεις
Αμέσως μετά τις νέες εξελίξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε σε μια οργισμένη δήλωση, κάνοντας λόγο για «ελεεινή και δυσώδη πλεκτάνη» και «πολιτική αλητεία».
Με τη σειρά της, η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη σκευωρία που έχει «στήσει» ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων ενώ υπογραμμίζει πως το «δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί».
Και αυτό γιατί, όπως τονίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, επειδή «δέχτηκαν να ανακοινώσουν σε δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, που εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για «μικροκομματικές επιδιώξεις» και «εξόντωση πολιτικών αντιπάλων».
«Δεν θα της περάσει. Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν» τονίζει η ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμακείων και εμμένει στη σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη «και μάλιστα με δόσεις».
Μαξίμου για Νovartis: Έχουν λόγο να είναι πανικόβλητοι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ
Περνώντας στην αντεπίθεση, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε για θράσος τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.
«Έρχονται σήμερα να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» τονίζει το Μαξίμου.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Καλογήρου σημειώνει πως επιχειρούν να «στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές».
«Από την πρώτη στιγμή που το σκάνδαλο της Novartis ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν μέσα στον πανικό και τον τρόμο τους να εξυβρίσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, να απειλήσουν πολιτικούς αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες», αναφέρει συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας πως «σήμερα όμως, μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φαίνεται ότι τελικά είχαν και έχουν τους λόγους τους. Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται» ανέφερε ο Μ. Καλογήρου.

«Για τεράστια δικαίωση», έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
«Είναι μια τεράστια δικαίωση. Μετά από δυο χρόνια δεν έχει βρει η δικαιοσύνη τίποτα εναντίον μου. Μετά από δυο χρόνια είπε η δικαιοσύνη ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε κανέναν από τους δέκα, ούτε στον Ανδρέα Λοβέρδο», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Χθες μπήκαν στο αρχείο οι υποθέσεις για τέσσερα πρόσωπα. Γίνεται να είναι ο ίδιος μάρτυρας για κάποιους αξιόπιστος και για κάποιους άλλους αναξιόπιστος;», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κύριος Γεωργιάδης σχολιάζοντας το γεγονός ότι το πόρισμα για την υπόθεση έρχεται τμηματικά είπε ότι «έχει γίνει και μια ατιμία. Μέχρι τώρα στην Ελλάδα έβγαινε ένα πόρισμα. Πόρισμα τμηματικά, δεν έχει ξαναγίνει».
«Πιστεύω ότι ασκήθηκε πολύ πίεση στην εισαγγελία και προσπαθούν να κάνουν μια διαχείριση. Τους μάρτυρες του έχω μηνύσει. Και ήδη για τον κύριο Μανιαδάκη προχωράει. Για τους άλλου δυο όχι, γιατί έχουν προστασία», είπε ο κύριος Γεωργιάδης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου