Thursday, 28 March, 2024

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο πρωθυπουργός

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί το πρωί (10:30) της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με όλα τα θέματα της επικαιρότητας -αγροτικές κινητοποιήσεις, πορεία αξιολόγησης και προσφυγικό- να μπαίνουν στο τραπέζι.

Για το θέμα της αξιολόγησης, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά που έκανε στη Βουλή ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι «αν πάει Μάιο-Ιούνιο, καήκαμε». Την Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η «μπάλα είναι πλέον στην πλευρά των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση».
Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη θέση της για ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, από την Ολλανδία, ο Γ.Ντάισλεμπλουμ, δήλωσε ότι το Eurogroup περιμένει «περισσότερη σαφήνεια στις θέσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό», ενώ μίλησε και για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα.
Στο αγροτικό, η κυβέρνηση επανέλαβε ότι είναι ανοικτή σε «εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση».
Οι αγρότες παραχωρούν την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί κατεβαίνουν στην Αθήνα και ποια είναι τα αιτήματά τους. Στο προσφυγικό, η κυβέρνηση διά του υπουργού Άμυνας επαναλαμβάνει ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου και ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την καγκελάριο Μέρκελ στην οποία ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο μπορεί να γίνει αποκλειστικά στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αποκλείεται να τεθεί και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση. Είχε προηγηθεί μια ακόμα άκαρπη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ.

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο πρωθυπουργός

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου