Tuesday, 16 April, 2024

Τσακαλώτος: “Όλοι βλέπουν Survivor, μόνοι μας είμαστε”!

Είστε έτοιμοι; Απόψε στη Βουλή ζούμε ένα πολιτικό… Survivor. Όχι μόνο γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν μάχη για το… έπαθλο της ψήφισης των νέων μέτρων

αλλά γιατί και αυτή τη φορά η Ολομέλεια μετατράπηκε σε reality.

Αυτό πρέπει να είχε στο μυαλό του και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που παίρνοντας τελευταίος τον λόγο είπε μάλλον απογοητευμένος πως… “μόνοι μας είμαστε, οι 9 στους 10 αυτή τη στιγμή βλέπουν Survivor στην Ελλάδα”!

Τα μέτρα ψηφίζονται απόψε (κανείς δεν πιστεύει ότι θα “σπάσει” η πλειοψηφία των 153, μέχρι και ο Νίκος Φίλης που έκραξε πάλι θα ψηφίσει) και τη Δευτέρα (22.05.2017) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πάρει τα μέτρα, θα πάρει και τα αντίμετρα και θα πάει στο Eurogroup με την ελπίδα για συνολική συμφωνία, αξιολόγηση και χρέος δηλαδή. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε τώρα ότι η συμφωνία μάλλον πάει για 15 Ιουνίου. Όπως κι αν έχει, ο Αλέξης Τσίπρας την ετοιμάζει τη γραβάτα. Το αν θα τη φορέσει ή όχι είναι άλλο θέμα…

Να… φιλτράρουμε τους επενδυτές

“Πρέπει να κριθούμε και στον τομέα της Δημοκρατίας. Να λειτουργούμε συντονισμένα, να έχουμε φίλτρα για τους επενδυτές. Γιατί σε λίγο δε θα είναι πρόβλημα ότι δε θα έρχονται επενδυτές, θα έρχονται πολλοί. Πρέπει να φιλτράρουμε τους σοβαρούς επενδυτές. Πρέπει να γίνει αυτό με τον ελληνικό λαό. Χωρίς την ενεργή συμμετοχή του, χωρίς την κριτική του, δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί δύναμης κι αυτό επιδιώκουμε. Μια κυβέρνηση που παρεμβαίνει στην πραγματική οικονομία, που δίνει πραγματικές λύσεις. Σε αυτό θα κριθούμε”, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός των Οικονομικών.

Η προοπτική

Για να μπορέσουμε να βγάλουμε εις πέρας αυτό το μνημόνιο πρέπει να έχουμε το δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη. Πρέπει η έμφαση στις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις και όλα όσα φέρνουμε είναι η προοπτική μας. Με καινούρια χρηματοοικονομικά εργαλεία. Με αυτά θα κριθούμε το 2019 και στις εκλογές.

newsit

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου