Thursday, 28 March, 2024

Νέο τρικ Τσίπρα; Προς Μέρκελ: “Αν δεν τα βρούμε, εκλογές τον Ιούνιο”!

Σα βόμβα έσκασε η είδηση ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε Εθνικές Εκλογές στα μέσα Ιουνίου, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία

για το χρέος στο επικείμενο Eurogroup, μια φήμη σχετικά με την ημερομηνία 12 Ιουνίου. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τρομακτικό, όπως αναφέρει το ‘’μακελειό’’, αλλά τα πράγματα μοιάζουν όλο και περισσότερο με πέρσι το καλοκαίρι, τότε που συνεχώς ήμασταν «ένα βήμα πριν τη συμφωνία», αδειάζαμε τα αποθεματικά των ταμείων, ψάχναμε τις τσέπες μας, παίζαμε το chicken game και πετούσαμε το μπαλάκι στο λαό (αδιαφορώντας στην πραγματικότητα για τη γνώμη του).

Πάντως η φημολογία, σα σπασμένο τηλέφωνο, μεταδίδεται στα social media και στόμα με στόμα, και όλοι έχουν «κάποιο γνωστό που μου είπε ότι σίγουρα θα στηθούν κάλπες» ή κάποιον γνωστό γνωστού «που δουλεύει στον Άρειο Πάγο και είδε με τα μάτια του τα έγγραφα!».eklogesfimesΑπό την άλλη, το ‘’24ωρο’’ υποστηρίζει πως έχει ‘’αποκλειστικό ρεπορτάζ’’, όπου πηγές του κυβερνητικού επιτελείου, μιλούν για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να διεμήνυσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο, ότι εφόσον δεν δοθεί έστω και κάτι ελάχιστο για το χρέος, ως διαφαινόμενη λύση, τότε θα οδηγηθεί σε εκλογές άμεσα, εντός Ιουνίου δηλαδή. «Χαρακτηριστικά, όπως μας ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ενώπιον Μέρκελ και Σόιμπλε ότι: “Αντιλαμβάνομαι ότι με οδηγείτε ως πρόβατο στη σφαγή όπως κάνατε και με τον Αντώνη Σαμαρά. Εφόσον τον Ιούνιο δεν πάρω κάτι ελάχιστο για το χρέος, τότε θα πάω σε εκλογές και βρείτε τα μετά με τον Μητσοτάκη… Αν καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση”!» τονίζεται στο 24ωρο!

Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε στην Καγκελάριο ότι:

“Αν δε σας κάνω να μου το πείτε να πάμε σε εκλογές! Εγώ θα είμαι Αντιπολίτευση και μετά ξεκινήστε από την αρχή με Κυνέρνηση ΝΔ”. Σύμφωνα με την ανάλυση των πληροφοριών μας, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ετοιμάζεται πυρετωδώς και για το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών Εθνικών Εκλογών, εν μέσω Ιουνίου.

Η ίδια υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή μας αναφέρει ότι τελικά πιστεύουν ότι δε θα χρειαστεί να οδηγηθούμε σε εκλογές, καθώς θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος.

Αυτό θα σημαίνει αυτομάτως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει σημαντικό πολιτικό χρόνο, θα εισπράξει κάποια δις ευρώ προκειμένου να ασκήσει κοινωνική πολιτική και βεβαίως όλα τα δεδομένα στην εγχώρια πολιτική σκακιέρα θα αλλάξουν.

Με πληροφορίες από makeleio.gr – 24wro.com.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου