Friday, 19 April, 2024

Τσίπρας προς ενοχλημένο Νταβούτογλου: Μεταξύ γειτόνων, ειλικρίνεια

Προκάλεσαν οι «νευρικοί πιλότοι»

Την ενόχληση του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τους «νευρικούς πιλότους». Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αναφορά δεν συνάδει με το κλίμα της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, για να έρθει η ανταπάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά, πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να φθάσουμε σε λύσεις».
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».
Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού αναρτήθηκε και στον λογαριασμό του στο twitter, όπου ήρθε και η απάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας και παρότρυνε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επικεντρωθούν στην θετική ατζέντα.

Τσίπρας προς ενοχλημένο Νταβούτογλου: Μεταξύ γειτόνων, ειλικρίνεια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου