Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, για τις λεπτομέρειες του οποίου

ενημέρωσε τον πρωθυπουργό η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνάντηση στο Μαξίμου. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, καθώς και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και με τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Η πορεία ίδρυσης της Αναπτυξιακής Τράπεζας, στην οποία η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης με τον Γ.Δραγασάκη.
Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά:
– Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση.
– Ρυθμίσεις για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία.
– Ρυθμίσεις ισχυροποίησης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου