Saturday, 20 April, 2024

Τζανακόπουλος: Το συλλαλητήριο δεν αλλάζει κάτι

«Αναμένουμε να συντελεστεί πρόοδος στο θέμα των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη στο Νταβός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας

με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας ότι δεν τίθενται νέα δεδομένα από το συλλαλητήριο της Κυριακής και ότι δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα .
Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι μία λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό που να αποκλείει κάθε αλυτρωτική προοπτική ενώ επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά προς τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι λειτουργεί με λαϊκίστικο , ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο.
Σημείωσε ακόμη πως αν υπάρξουν νέα δεδομένα από τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός, τότε θα υπάρξει πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως οι πολιτικοί αρχηγοί. Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να μην υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον δεν και επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη.
«Είναι κρίμα για τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μιλούσε πριν λίγες ημέρες για σύνθετη ονομασία να κρύβεται πίσω από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του», είπε και τον κάλεσε να πει αν θα αποδεχθεί τελικά μια σύνθετη ονομασία ή θα συνεχίσει τα ήξεις αφίξεις.
«Ο Φράγκος θέλει να στήσει μία πολιτική σταδιοδρομία στο ζήτημα του ονόματος όπως ο Σαμαράς»
Αναφερόμενος στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκος, ο οποίος εμφανίστηκε ως επίδοξος πολιτικός ηγέτης τόνισε. «Αν ο ίδιος εννοεί αυτά που λέει τότε θα του πούμε ότι ο τελικός κριτής δεν είναι οι δημοσιογραφικοί διθύραμβοι άλλο ο ελληνικός λαός». Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως ο κ. Φράγκος «θέλει να στήσει μία πολιτική σταδιοδρομία στο ζήτημα του ονόματος όπως και άλλοι πολιτικοί έχουν κάνει στο παρελθόν όπως ο Αντώνης Σαμαράς.
Για δημοψήφισμα Καμμένου
Ερωτηθείς για τη θέση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα αυτή τη στιγμή στην ελληνική κυβέρνηση. Αμέσως μετά διευκρίνισε – για να μην υπάρξουν παρανοήσεις όπως είπε – ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δημοψήφισμα και δεν εξετάζει καν αυτό το ενδεχόμενο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου