Thursday, 28 March, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Κοιτάζω την πατρίδα και όχι την πολιτική μου επιβίωση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «λογική λύση τις Πρέσπες» αν και επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με τον Τσίπρα.
«Δεν κοιτάζω την πολιτική μου επιβίωση αλλά την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο Ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας την απόφαση του κόμματός του για ψήφο κατά συνείδηση όταν η συμφωνία των Πρεσπών έλθει προς κύρωση στη Βουλή.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA χαρακτήρισε λογική λύση τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα, αλλά είναι λογική λύση οι Πρέσπες», είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία», ανέφερε.
Χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσοι παραμένουν στο Ποτάμι δεν θα πάνε αλλού.
Ο κ. Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε για το αν θα δεχόταν πρόσκληση να συμμετάσχει σε ευρύτερο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απάντησε: «Με τον κ.Τσίπρα μπορώ να συζητήσω για το κοινό καλό, αλλά δεν έχω κανένα λόγο για να συζητήσω τα πολιτικά του όνειρα. Χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο, τώρα ευρωπαϊστής. Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι μόνιμη επιλογή, όχι ευκαιριακή».
Τέλος δήλωσε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου. «Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια, αν δεν μπούμε στη βουλή, θα πάω σπίτι μου», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου