Friday, 19 April, 2024

Στις 27-28 Μαΐου η επίσκεψη Πούτιν σε Αθήνα, Αθω

Στην επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα προχώρησε χθες το Κρεμλίνο. Ο κ. Πούτιν θα βρεθεί στην Ελλάδα στις 27 και 28 Μαΐου. Στην Αθήνα, ο κ. Πούτιν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι συναντήσεις του κ. Πούτιν θα επικεντρωθούν σε διάφορες πτυχές του διμερούς εμπορίου, της οικονομικής συνεργασίας και των προοπτικών επέκτασής της σε συμπράξεις τόσο στην ενέργεια όσο και στις μεταφορές. «Ιδιαίτερη έμφαση», συνεχίζεται στο ανακοινωθέν, «θα δοθεί στους τομείς του πολιτισμού και της ανθρωπιστικής συνεργασίας, όπου περιλαμβάνεται και το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του κ. Πούτιν στη Μονή Αγ. Παντελεήμονος στο Αγιον Ορος, όπου, μαζί με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, θα εορτασθούν τα 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στη μοναστική πολιτεία του Αθω. Από το Κρεμλίνο τονίζεται ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά θέματα. Επίσης, γνωστοποιούν ότι η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Η επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Ελλάδα είναι η τέταρτη και χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια από την τελευταία φορά. Πέρα από το οικονομικό και το εμπορικό σκέλος (συζητήσεις για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και πιθανώς τη συνεργασία σε προϊόντα που δεν επηρεάζονται από το εμπάργκο), όπως προαναφέρθηκε, θα δοθεί έμφαση σε «διεθνή και περιφερειακά θέματα».

kathimerini.gr
Στις 27-28 Μαΐου η επίσκεψη Πούτιν σε Αθήνα, Αθω

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου