Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στην κούρσα των εκλογών οι υποψήφιοι του νομού Πέλλας αναμετρώνται

Στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και με το ρητό του θυμόσοφου ελληνικού λαού ‘’Κυριακή κοντή γιορτή’’ τα διλήμματα είναι πολλά για τους ψηφοφόρους και ίσως δεν ξεκαθαρίσουν ακόμη και την ώρα που θα φτάνουν στην κάλπη.

Για το ποιο κόμμα θα κυριαρχήσει και τι έχουμε να περιμένουμε την επόμενη μέρα, ρωτήθηκαν από τον ‘’Λόγο’’ υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη κομμάτων του νομού.

Εκλογές την Κυριακή. Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα για το κόμμα σας;

Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας
Θ. Τζάκρη: «Η μάχη της Κυριακής είναι πρωτίστως μάχη επιβίωσης της χώρας»
Το αποτέλεσμα της Κυριακής συνδέεται άρρηκτα και καθοριστικά με την πρόθεση των Ελλήνων πολιτών, αλλά και τη βαθύτερη ανάγκη της χώρας να γυρίσει σελίδα. Είμαι σίγουρη ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιτρέψουν την παλινόρθωση στην Κυβέρνηση των πιο ακραίων, διεφθαρμένων και αποτυχημένων στοιχείων του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, ό,τι έχει απομείνει από μια παρακμάζουσα και καταρρέουσα δεξιά.
Το διακύβευμα των εκλογών είναι λοιπόν πιο ευρύ απ’ ότι συνήθως. Δεν αφορά μόνο το ζήτημα της συμφωνίας ή τα λεγόμενα μέτρα. Ακόμα και εδώ όμως είναι βέβαιο ότι μια προοδευτική Κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει πολύ περισσότερα για την μέση ελληνική οικογένεια, για τον αγρότη, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία, από μια Κυβέρνηση που πιστεύει στην κοινωνική φτώχια, στην κοινωνική ανισότητα, στο περιορισμένο κράτος πρόνοιας. Όλα αυτά τα βαπτίζει ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, αλλά ούτε το ένα σηματοδοτούν ούτε το άλλο. Είναι απλώς η ιδεολογική εμμονή της δεξιάς να αφαιρεί από τους πολλούς υπέρ των λίγων.
Ωστόσο, η μάχη της Κυριακής είναι ευρύτερη και αφορά την μετάβαση της χώρας από την κούφια και διεφθαρμένη μεταπολίτευση σε μια Ελλάδα που είναι πραγματικά ευρωπαϊκή και μπορεί να αναπτύσσεται με κοινωνική δικαιοσύνη και γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Ειδάλλως, η διεφθαρμένη παλαιοπολιτική τάξη δεν θα επιτρέψει ποτέ, όσα χρήματα και βοήθεια, όσα αναπτυξιακά πακέτα και εάν εισρεύσουν στην χώρα, την ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα είναι πάντα τα συμφέροντα των λίγων που υποστηρίζονται από το παλαιό πολιτικό σύστημα πάνω, από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Η μάχη λοιπόν της Κυριακής δεν είναι μάχη περισσότερων ή λιγότερων μέτρων. Είναι πρωτίστως μάχη επιβίωσης της χώρας. Μάχη για να απεγκλωβιστούμε από την στασιμότητα και την σήψη του παρελθόντος.

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας  Γ. Σηφάκης
«Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από τη διαπλοκή και τη διαφθορά»
«Στις εκλογές της Κυριακής ο ελληνικός λαός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος που κατέκτησε με τη στάση του στο πρόσφατο δημοψήφισμα και θα αποφασίσει την τελεσίδικη καταδίκη των εκπροσώπων του παλιού, φθαρμένου και, εν πολλοίς, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Θα δώσει καθαρή εντολή πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Για να έχει μια ολόκληρη τετραετία να κάνει ( παράλληλα με την συμφωνία) τις αναγκαίες για την χώρα (και όχι για τους δανειστές) μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, για την αναγκαία αναδιανομή του πλούτου, για τον ριζικό μετασχηματισμό και εκδημοκρατισμό του κράτους. Για να διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση ή και το κούρεμα του δημόσιου χρέους. Για να διαπραγματευτεί τα ανοιχτά θέματα της συμφωνίας.
Δεν πάμε πίσω, μόνο μπροστά. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανή η ελπίδα, για να κυβερνήσει η Αριστερά αφού προηγούμενα με αποφασιστικότητα και ιστορική ευθύνη κατάφερε να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Γιατί η Αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα που αδιαμφισβήτητα διαθέτει με δεδομένο το καθαρό πρόσωπο της πολύ μακριά από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, την κλεπτοκρατία και την αναξιοκρατία, την τραπεζοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα που κρατούν το κράτος μακριά από τον πολίτη και τις ανάγκες του είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συμβάλει θετικά, από τη θέση και ευθύνη της κυβέρνησης, στην ουσιαστική στήριξη των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων και των μη προνομιούχων.
Γιατί έχει ένα πρόγραμμα, που θα κινείται παράλληλα με την συμφωνία, που μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία, να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, να συμβάλει στον μετασχηματισμό και τον εκδημοκρατισμό του κράτους. Να αναπροσανατολίσει την ανάπτυξη προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών και την εγχώρια προστιθέμενη αξία. Να κινηθεί προς την απαραίτητη αναδιανομή του πλούτου, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Προσδοκώ και είμαι σίγουρος για μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που θα δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και το συντομότερο δυνατόν μακριά από την επιτροπεία με την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της».

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Χρήστος Σμίας
«Κυβέρνηση τετραετίας με τον ΣΥΡΙΖΑ»
«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών σχετικά με το νικητή είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής και αυτών των εκλογών. Το λένε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, αλλά και η επαφή μου με τον απλό κόσμο του νομού μας. Παρόλες τις δυσκολίες και το περιεχόμενο της συμφωνίας που οι απλοί άνθρωποι στηρίζουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για μια δεύτερη και ουσιαστική ευκαιρία προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του λαού και της χώρας. Το εύρος της νίκης θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες. Αυτοδυναμία ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα ήταν η καλύτερη λύση. Μόνο συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ δεν μπορώ τελικά να φαντασθώ, διότι το πρόγραμμα του ενός είναι η αναίρεση του προγράμματος του άλλου. Εκείνο που θεωρώ βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει άμεσα κυβέρνηση -ελπίζω τετραετίας – και δεν θα χρειασθούν άλλες εκλογές».

Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Πέλλας Γ. Καρασμάνης
«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα γυρίσει σελίδα και θα ταχθεί στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας»

«Είμαι φύση και θέση αισιόδοξος άνθρωπος. Όμως, σε αυτές τις εκλογές αισιοδοξώ ακόμα περισσότερο, γιατί θεωρώ ότι οι συμπολίτες μας και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμούν η χώρα να επιστρέψει στην ομαλότητα, στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, με αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στις υγιείς δυνάμεις του λαού μας και της πατρίδας μας. Για να πάμε μπροστά και όχι πίσω.
Όπου σταθώ και όπου βρεθώ βλέπω ανθρώπους αποφασισμένους ότι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια – που διακόπηκε στο όνομα μιας ατελέσφορης «ελπίδας» – για την ανασυγκρότηση της χώρας μας πάνω σε στέρεες βάσεις, χωρίς κλυδωνισμούς και πισωγυρίσματα.
Μας περιμένουν δύσκολοι επόμενοι μήνες και για αυτό οι περισσότεροι των συμπολιτών μας ζητούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Η κατάρρευση μιας Κυβέρνησης μέσα σε 7 μήνες, θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι κέρδισε την εξουσία, με «προγράμματα» που ήταν πολιτικά και οικονομικά ανεφάρμοστα και με υποσχέσεις που γνώριζαν – όλοι τους – πολύ καλά ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν.
• Αντί να… «σκίσουν τα μνημόνια», έφεραν ακόμη ένα τρισχειρότερο και, μάλιστα, μετά από ένα δημοψήφισμα που οι ίδιοι προκάλεσαν και το οποίο αποδείχτηκε μπούμερανγκ για την χώρα μας.
• Αντί για διαπραγματεύσεις σοβαρές σπατάλησε έξι ολόκληρους πολύτιμους μήνες σε ψευτοπαληκαρισμούς με συνέπεια να χάσουμε πολλούς συμμάχους και να βρεθούμε με το ένα πόδι στο Grexit.
• Αντί για την ανάπτυξη που είχε υποσχεθεί κατάφερε – διότι περί κατορθώματος πρόκειται – να μας επιβάλουν τα «κάπιταλ κοντρόλ» με καταστροφικές συνέπειες για την αγορά που ασφυκτιά, αλλά και μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου, όπως τους συνταξιούχους που ξεροσταλιάζουν στα γκισέ και στα ΑΤΜ για να πάρουν τα λεφτά τους σε… δόσεις!
Αν αυτά τα ¨λαμπρά¨ πεπραγμένα της πολιτικής (;) που βιώσαμε το τελευταίο 7μηνο, δεν είναι αρκετά για να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους για τις ευθύνες τους μπροστά στην Κάλπη της Κυριακής, θα είναι για μένα έκπληξη μεγατόνων.
Πιστεύω ότι ο Έλληνας θα ψηφίσει με την πρόσθετη ωριμότητα που απέκτησε και την πικρή εμπειρία από την 7μηνη περιπέτεια και ότι, με την στιβαρή ηγεσία και συναινετική πολιτική παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και θα αναδειχθεί ξανά στον διαχρονικά ιστορικό της ρόλο: Να διαφυλάττει ως κόρην οφθαλμού την ευρωπαϊκή ταυτότητα και πορεία της χώρας.
Για αυτό πιστεύω ότι στις εκλογές της Κυριακής η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα γυρίσει σελίδα στο βιβλίο της Ιστορίας και θα ταχθεί στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της προσπάθειας αναγέννησης της πατρίδας μας».

Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ι. Τζαμτζής
«Με τη ΝΔ κυβέρνηση θα έχει μέλλον  η Ελλάδα και η νέα γενιά»
«Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, φέρνοντας σταθερότητα και συνεννόηση μέσα από συνεργασίες ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά. Η Ελλάδα και οι Έλληνες, με κυβέρνηση κορμό τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Μειμαράκη, μπορούν να ελπίζουν ξανά, ότι με συλλογική προσπάθεια, με μπροστάρηδες τους άξιους και τους ικανούς, θα έλθουν καλύτερες μέρες για όλους, θα έχει μέλλον η Ελλάδα και η νέα γενιά».

Υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πέλλας Αγάθη Μακρίδου
«Με την ψήφο του λαού το ΠΑΣΟΚ  θα πάρει την τρίτη εντολή»
«Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, είναι να αναδειχθεί τρίτος πόλος, να λάβει την τρίτη εντολή από τον λαό.
Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εγκλωβίσει το ΠΑΣΟΚ απέτυχε και ο κόσμος το έχει καταλάβει. Τα ψέμματα τελείωσαν κι οι λαικισμοί τελείωσαν. Επτά μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας οδήγησαν στην κόψη της χρεοκοπίας. Οι δημοκρατικοί πολίτες που πίστεψαν τα όμορφα ψέματα του κ. Τσίπρα, ξύπνησαν και καταλαβαίνουν ότι η μόνη, γνήσια και πραγματική κεντροαριστερή παράταξη της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ.
Με την ψήφο του λαού το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την τρίτη εντολή και θα είναι εκείνος ο πόλος της σταθερότητας, της αλήθειας και της υπευθυνότητας στην χώρα».

Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βαγγέλης Πατετσίνης
«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διεκδικεί την είσοδο της στη Βουλή»

«Η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ προσδοκά από τις εκλογές αύξηση των ποσοστών και των ψήφων της σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη ώστε να καταγραφεί ως ο διακριτός πόλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο πολιτικό φάσμα και γιατί όχι να σπάσει το αντιδημοκρατικό όριο του 3% διεκδικώντας την είσοδό της στη Βουλή. Ταυτόχρονα θεωρεί αναγκαία την καταδίκη όλων των κομμάτων που με τον ένα η άλλο τρόπο ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν μνημόνια όπως και της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Καλεί όλους όσους ψήφισαν περήφανα «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, απέναντι στην τρομοκρατία των καναλιών, των πολιτικών βρικολάκων των αστικών κομμάτων και των διεθνών τοκογλύφων-εκβιαστών, να στηρίξουν την αριστερά που δεν συμβιβάζεται και υποστηρίζει με σθένος την ανατροπή. Για μια μαχητική αριστερή αντιπολίτευση, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Διαγραφή του χρέους, έξοδος από Ε.Ε.-Ευρώ, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και εργατικός έλεγχος αποτελούν αναγκαίους όρους για την έξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων. Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».

Στην κούρσα των εκλογών οι υποψήφιοι του νομού Πέλλας αναμετρώνται

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου