Friday, 19 April, 2024

“Σηκώνετε και τα πόδια” είπε στον Τσακαλώτο ο Βενιζέλος!

Ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ανεβάζει τους τόνους

εν τούτοις αποφεύγει ακραίες εκφράσεις. Όμως σήμερα ξέφυγε κι αυτός στην κόντρα που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και αυτό διότι ακούστηκε και η φράση «έχετε σηκώσει τα πόδια» που είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον νυν υπουργό Οικονομικών.
Όλα ξεκίνησαν από τις ενστάσεις του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερπλεονάσματα με τον κ. Βενιζέλο να κάνει λόγο για οικειοθελή επιλογή της κυβέρνησης να στεγνώσει τους φορολογουμένους, ώστε μετά να μπορεί να κάνει αναδιανομή. Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε έντονα και από το έδρανο του άρχισε να διακόπτει τον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι δεν έχει δίκιο.
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε με τον υπουργό Οικονομικών να του λέει ότι δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο και επέμενε να τον διακόπτει προκαλώντας έτσι την οργή του πρώην υπουργού με ένα θερμό διάλογο μεταξύ τους
Βενιζέλος: «Θεραπευτικά θα λειτουργήσω αργότερα. Τώρα προτιμώ να παραμείνω στα πολιτικά»
Τσακαλώτος: «Σηκώνω τα χέρια»
Βενιζέλος: «Ηρεμήστε και παρακολουθήστε όχι πολιτική υστερία σε μένα από το έδρανο της Βουλής. Εκτός από τα χέρια δυστυχώς σηκώνετε και τα πόδια».
Λίγη ώρα αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ζήτησε να διαγραφεί η φράση του κ. Βενιζέλου «σηκώνεται τα πόδια». Όμως και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο όποιος κατάλαβε ότι είχε βγει εκτός ορίων ζήτησε και αυτός με τη σειρά του η φράση να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου