Saturday, 20 April, 2024

Πρόκληση από το Ντάισελμπλουμ: Δεν ζητάω συγγνώμη – “Φάγατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες’’

«Πυρά» δέχεται ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ για δηλώσεις που έκανε σχετικά με τη στάση

των χωρών του Νότου της Ευρωζώνης.

Ο Ντάισελμπλουμ ισχυρίστηκε πως οι χώρες του Νότου, ξόδεψαν τα χρήματά τους σε «αλκοόλ και γυναίκες».

Ειδικότερα, o πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλιά που έκανε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, στην οποία ισχυρίστηκε ότι οι νότιες χώρες δεν μπορούν να δαπανούν χρήματα σε «ποτά και γυναίκες» και στη συνέχεια να «ζητούν βοήθεια». Στη συνέχεια, επιχείρησε να ανασκευάσει ισχυριζόμενος ότι εξέφραζε την άποψή του περί αλληλεγγύης.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δέχτηκε έντονες επικρίσεις από ευρωβουλευτές που χαρακτήρισαν «προσβλητικά» και «άξεστα» τα σχόλια του κ. Ντάισελμπλουμ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Μάλιστα, ισπανός ευρωβουλευτής του ζήτησε να απολογηθεί, πράγμα που αρνήθηκε να κάνει κατηγορηματικά απαντώντας με τον πλέον κυνικό τρόπο.

«Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι ακατάλληλος για την προεδρία του Eurogroup», ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας του ευρωκοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, κατηγορώντας παράλληλα τον Ολλανδό «για σχόλια διάκρισης» σχετικά με τις χώρες του Νότου.

altsantiri.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου