Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο. Κωνσταντινόπουλος: «Είναι προφανές πως ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε όσα λέει ο Ζάεφ»

Βασικά σημεία συνέντευξης του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Μ. Αναστασοπούλου-Δ. Οικονόμου):
Το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι πολύ σοβαρό και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ανακύπτουν διαρκώς επιμέρους ζητήματα, τα οποία δεν πρέπει να χειριζόμαστε με εθνικιστικές κορώνες. Το Κίνημα Αλλαγής ήθελε να υπάρξει μία σωστή συμφωνία. Όμως ο κ. Ζάεφ δεν μας εκπλήσσει: δεν λέει κάτι περισσότερο από αυτά στα οποία συμφώνησε ο κ. Τσίπρας. Λέει δηλαδή πως «αφού στη “Μακεδονία” ομιλούνται ήδη τα ελληνικά, μπορεί να ομιλείται και η δική τους γλώσσα – δεν θα πω εγώ “μακεδονική” – στην Ελλάδα». Θυμίζω πως από παλιά, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – που δεν έχει αλλάξει – ήταν και παραμένει η γειτονική χώρα να ονομάζεται «Μακεδονία». Η συμφωνία των Πρεσπών, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, φέρνει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που επιλύει: τη γλώσσα, τα θέματα των μειονοτήτων, και μία σειρά ακόμη ζητημάτων. Υποτίθεται πως ο κ. Τσίπρας πάει να λύσει ένα πρόβλημα στα Βαλκάνια, και δημιουργεί πολλά περισσότερα που θα αναδυθούν σε λίγα χρόνια.
Είναι προφανές πως ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε όσα λέει ο κ. Ζάεφ, γι’αυτό και άργησε δύο ολόκληρες ημέρες να αντιδράσει στις δηλώσεις. Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία. Χρειάζεται μία συμφωνία που θα είναι θετική για την Ελλάδα, θα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, και θα προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα. Γι’αυτό και θεωρώ πως και το Ποτάμι πρέπει να ξανασκεφθεί την απόφασή του να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών, γιατί είναι σαφές πως αν δεν την ψηφίσει το Ποτάμι, δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή.
Ενόψει των εορτών, σας καλώ στην Αρκαδία να θαυμάσετε τις ομορφιές του τόπου μας, την Τρίπολη που είναι υπέροχα στολισμένη και προσφέρει όμορφες γιορτινές στιγμές για μικρούς και μεγάλους, τα γραφικά χωριά μας στη Γορτυνία, την ορεινή Κυνουρία, τη Δημητσάνα, τη Βυτίνα, το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και πολλά άλλα – όλα σε μικρή απόσταση από την Αθήνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου