Thursday, 28 March, 2024

Ορκίστηκε ο Τέρενς Κουίκ ανεξάρτητος βουλευτής

Ορκίστηκε βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Θανάση Παπαχριστόπουλο, τυπικά μεν βουλευτή των ΑΝΕΛ, αλλά επί της ουσίας συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την ορκωμοσία του κ. Κουίκ δεν έλειψαν τα παρατράγουδα.
Απίστευτοι διάλογοι με τον Δ. Καμμένο
Ο Τέρενς Κουίκ πριν την ορκωμοσία πλησίασε το έδρανο του Δ. Καμμένου για να τον χαιρετήσει. Ωστόσο, εκείνος απέρριψε την χειραψία και του είπε «δεν θέλω καμία σχέση μαζί σου, να παραδώσεις την έδρα σου».
Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας Κουίκ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος εξακολούθησε να φωνάζει προς το μέρος του: «Ντροπή σου ντροπή σου! Πήγαινες και προσκυνούσες τα μνημεία, έλεγες ότι δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα της Μακεδονίας και τώρα στέλνεις επιστολή που λες ότι θα ψηφίζεις τα ν/σ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ντρέπεσαι, να παραδώσεις την έδρα σου».
Ο καβγάς συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου οι δύο άνδρες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Τ. Κουίκ: Έγινες διάσημος (σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες του κατά την ορκωμοσία του στην Ολομέλεια)
Δ. Καμμένος: Έπρεπε να παραδώσεις την έδρα
Τ. Κουίκ: Ούτε εσύ την παρέδωσες
Δ. Καμμένος: Εγώ δεν την παρέδωσα γιατί διεγράφην
Τ. Κουίκ: Κι εγώ δεν διαγράφηκα
Δ. Καμμένος: Εσύ δεν διαγράφηκες. Εγώ παρέμεινα δεξιός και δεν έγινα Συριζαίος στα γεράματα για μία καρέκλα
Τ. Κουίκ: Εσύ όμως έχεις το προνόμιο να πηγαίνεις στο γήπεδο
Δ. Καμμένος: Εγώ δεν πούλησα τη Μακεδονία παρέμεινα δεξιός γι’ αυτό διεγράφην.
Κουίκ: Σ’ ευχαριστώ για τη διαφήμιση
Δ. Καμμένος: Είσαι τομάρι!
Ο Τέρενς Κουίκ απεχώρησε φροντίζοντας να αποφύγει και τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, φεύγοντας από την πλαινή πόρτα της Βουλής.
«Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι τελευταία ημέρα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, έστειλε παράλληλα επιστολή παρόμοια με εκείνη των «6» (ουσιαστικά των 5 πλέον, αφού παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος) στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία εκχωρεί την ψήφο του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα νομοσχέδια «μέχρι την τελευταία μέρα» όπως γράφει χαρακτηριστικά.
«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου