Wednesday, 24 April, 2024

Ξανά κάλπες στη Βουλή για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη

Στις 12 ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής όσον αφορά τους Υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη

για τη Novartis σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.
Στην αρχή της συνεδρίασης θα μιλήσουν 9 βουλευτές, οι 8 θα είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ένας από τους ανεξάρτητους.
Στη συνέχεια από 12 λεπτά θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Οι τρεις αναφερόμενοι υπουργοί θα πάρουν το λόγο για 20 λεπτά, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζάνακόπουλος.
Σύντομη παρέμβαση, κατά πληροφορίες του iefimerida, θα κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού έπειτα από συσκέψεις που έγιναν στο πρωθυπουργικό επιτελείο κατέληξαν στο ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα της ΝΔ, η οποία επιχειρεί «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό», στον οποίο πρέπει να απαντήσουν.
Η συζήτηση θα κλείσει με τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στον πρόεδρο της Βουλής αν θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 10 το βράδυ οπότε και θα στηθούν οι τρεις κάλπες προκειμένου να διεξαχθεί η μυστική ονομαστική ψηφοφορία.
Από την κυβέρνηση συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση αβάσιμη λέγοντας ότι «δεν υπάρχει δικογραφία,παρά μονάχα μια ανώνυμη καταγγελία» και οτι είναι εντελώς διαφορετικό αυτό από τους προστατευόμενους μάρτυρες.
Τι υποστηρίζει η ΝΔ
Από την πλευρά της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα περιοριστεί στην αντιπαράθεση της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής, αλλά θα αναφερθεί στα μείζονα ζητήματα της χώρας. τα εθνικά θέματα. Είναι εξαιρετικά πιθανό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να κάνει ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, αλλά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση.
Ειδική αναφορά αναμένεται κάνει και στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, υπενθυμίζοντας τη θέση της ΝΔ -και το λάθος της κυβέρνησης- πως για να ξεκινήσει η Ελλάδα οποιαδήποτε συζήτηση για λύση του ονοματολογικού έπρεπε πρώτα να αλλάξει η γειτονική χώρα το Σύνταγμα της.
Αναφορικά με τη Novartis ο κ.Μητσοτάκης θα υπενθυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα πως η ΝΔ έχει ψηφίσει όλες τις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές που έχει φέρει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο. «Η δική μας θέση είναι όλα στο φως, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε, το ερώτημα είναι αν έχετε εσείς κάτι να φοβηθείτε».
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου