Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΔ: Ο Τατσόπουλος και ο Πανούτσος «είναι μόνον η αρχή» για τη γαλάζια διεύρυνση

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν από την Πειραιώς άλλα 20 πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, διεκδικώντας για πρώτη φορά την είσοδό τους στη Βουλή

όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο «Θέμα»
Σήμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων βουλευτών που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το χρίσμα που έδωσε στον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και τον δημοσιογράφο Αντώνη Πανούτσο τους οποίους δέχθηκε στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς.
Με τις δύο συγκεκριμένες αυτές επιλογές που αφορούν πρόσωπα τα οποία δεν προέρχονται από το παραδοσιακό στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε επίσης να σηματοδοτήσει τη βούλησή του τόσο για την ανανέωση των συνδυασμών με τους οποίους θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς όσο και για διεύρυνση του κόμματός του προς το Κέντρο.
Από το επιτελείο της οδού Πειραιώς μεταδίδουν το μήνυμα ότι οι Π. Τατσόπουλος και Α. Πανούτσος «είναι μόνον η αρχή» της διεύρυνσης με νέα πρόσωπα που είναι αποφασισμένος να κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Σε αυτό το πλαίσιο πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τουλάχιστον 20 νέοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο αρχηγός της ΝΔ μέσω της συνέντευξής του στο «Θέμα».
Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση για την ανανέωση, ο κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει: «Εδώ θα σας δώσω μια είδηση. Από τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές μας. Είναι πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη βουλή». Και είχε προσθέσει: «Νέα πρόσωπα, ικανά, με όρεξη να προσφέρουν στην πατρίδα μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την πραγματική ζωή. Και είμαι υπερήφανος που θα συμπορευτούν με τη Ν.Δ., καθώς δεκάδες νέοι υποψήφιοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ανανεώσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτιά μας».
Γιατί Τατσόπουλο και Πανούτσο
Δίνοντας το στίγμα των δύο πρώτων επιλογών, αξιωματούχοι της Πειραιώς επεσήμαιναν ότι είναι δύο προσωπικότητες που «με τον γραπτό λόγο τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στηρίζουν από καιρό την προσπάθεια της ΝΔ να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα».
Αναφέρεται μάλιστα ότι αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη ΝΔ και να τη στηρίξουν πλέον και στην πράξη, με τις υποψηφιότητες τους που για μεν τον Πέτρο Τατσόπουλο θα είναι στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών και για τον Αντώνη Πανούτσος στον Δυτικό.
Από το γαλάζιο επιτελείο υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος «εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε οριστικά από το εν λόγω κόμμα, καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, τον στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας».
Δεν γίνεται αναφορά στον επόμενο πολιτικό του σταθμό του που ήταν το Ποτάμι με το οποίο ήταν υποψήφιος τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Επισημαίνεται, πάντως, ότι έχει καταγράψει τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίο του «Ήμουν κι εγώ εκεί». Και προστίθεται ότι η προσέγγισή του με τη ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και είχε δώσει άλλωστε το παρών και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.
Όσο για τον Αντώνη Πανούτσο, γίνεται λόγος τη δική του διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας, κυρίως της αθλητικής, αλλά όχι μόνο. «Εδώ και καιρό με την πολιτική αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν κρύβει τη στήριξη του στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία», προστίθεται, ενώ μεταφέρεται η φράση με την οποία οίδιος σχολίασε την απόφασή του να πολιτευθεί που ήταν: «έφτασε η ώρα από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπω επιτέλους και στο γήπεδο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου