Thursday, 28 March, 2024

Η διεύρυνση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι «διπλή» – 30 ονόματα γυναικών

Η ανακοίνωση των Πανούτσου και Τατσιόπουλου ήταν μόνο η αρχή, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Θα δείτε διεύρυνση στα ψηφοδέλτιά μας με ανθρώπους από την κεντροαριστερά και γιατί όχι από την Αριστερά», είχε δηλώσει ο ίδιος στη ΔΕΘ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει πράξη.
Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον πολιτισμό, που έχουν εκφράσει τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική αλλαγή και προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν δώσει το στίγμα τους στο δημόσιο βίο με την παρουσία και τον λόγο τους, έχουν αναφορά στην κεντροαριστερά, αλλά θα συμπράξουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σταδιακά και ανακοινώσεις ονομάτων με χρονικό ορίζοντα ως το συνέδριο του Δεκεμβρίου.
Η συσπείρωση της κομματικής βάσης, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έχει πιάσει ταβάνι και καθιστά επιτακτικό το άνοιγμα σε άλλους χώρους. Στα 44α γενέθλια της κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις εκλογικές νίκες της ΝΔ με τα μεγαλύτερα ποσοστά, είχε σημειώσει ότι επετεύχθησαν όταν κατάφερε να διευρύνει τον πολιτικό της ορίζοντα και έδωσε το σύνθημα για τις επόμενες κινήσεις του.
Η διεύρυνση ωστόσο θα είναι «διπλή». Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ενταχθούν, σύμφωνα με πηγές, πολίτες που έχουν αναφορά στην κεντροδεξιά, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένοι με τη ΝΔ κατά το παρελθόν. Βαθιά πεποίθηση της ηγεσίας της ΝΔ είναι ότι μέσα από τη συστράτευση της κοινωνίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών, μπορεί να αναταχθεί η χώρα την επομένη των εκλογών. Εξάλλου το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα γενέθλια του κόμματος, «να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους» σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ από το 2004 και μετά αλλά την εγκατέλειψαν στη συνέχεια, έδωσε το μήνυμα της πανστρατιάς. Το μήνυμα της ΝΔ απέναντι στην τυφλή πόλωση που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η εθνική συμπόρευση και η ανάγκη ενότητας στη βάση της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα με το εγχείρημα της διεύρυνσης τρέχει και αυτό της ανανέωσης. Σήμερα θα ανακοινωθούν τα ονόματα 30 γυναικών που μέσα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά σταυρό σε εθνικές κάλπες. Τα περισσότερα πρόσωπα θα προέρχονται από το μητρώο στελεχών του κόμματος, μια διαδικασία στην οποία είχε ποντάρει ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανανέωση του κόμματος. Η προέλευση τους είναι από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ ορισμένες έχουν συμμετάσχει στα κοινά είτε μέσα από την ενασχόληση τους με την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε στον επαγγελματικό τους κλάδο.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου